Afdrukken

Gewokte groenten, vegan biefstuk en rijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 300 gram broccoli
  • 1/2 winterwortel
  • 4 grote witte champignons
  • 1/2 rode chilipeper in kleine stukjes gesneden (minder pittig? Laat deze dan weg)
  • 1 schaal Vivera vegan biefstuk
  • 2 teentjes knoflook, fjngehakt
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1 theelepel azijn
  • 1/2 theelepel zoetmiddel naar keuze bijvoorbeeld suiker of agavesiroop
  • 60 ml. sojasaus
  • 60 ml. groentebouillon
  • 1/2 eetlepel maizena
  • sesamzaadjes
  • rijst

Bereidingswijze

  • Bereid de rijst naar de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes, snij de winterwortel en de champignons in dunne halve plakjes.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de broccoli, winterwortel en champignons een minuut of 5 tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Snij de vegan biefstukken in kleine reepjes en bak ze een minuut of 2 mee.
  • Meng de overige ingrediënten behalve de sesamzaadjes tot een saus.
  • Voeg deze saus toe in de pan en bak samen met de stukjes rode chilipeper een minuutje mee.
  • Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met rijst.
  • Een dag of 2 houdbaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast.