Gewokte groenten, vegan biefstuk en rijst
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 2 - 3 personen 1x
- olie, om te bakken
- 300 gram broccoli
- 1/2 winterwortel
- 4 grote witte champignons
- 1/2 rode chilipeper in kleine stukjes gesneden (minder pittig? Laat deze dan weg)
- 1 schaal Vivera vegan biefstuk
- 2 teentjes knoflook, fjngehakt
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 1 theelepel azijn
- 1/2 theelepel zoetmiddel naar keuze bijvoorbeeld suiker of agavesiroop
- 60 ml. sojasaus
- 60 ml. groentebouillon
- 1/2 eetlepel maizena
- sesamzaadjes
- rijst
- Bereid de rijst naar de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de broccoli in kleine roosjes, snij de winterwortel en de champignons in dunne halve plakjes.
- Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de broccoli, winterwortel en champignons een minuut of 5 tot de groenten zacht beginnen te worden.
- Snij de vegan biefstukken in kleine reepjes en bak ze een minuut of 2 mee.
- Meng de overige ingrediƫnten behalve de sesamzaadjes tot een saus.
- Voeg deze saus toe in de pan en bak samen met de stukjes rode chilipeper een minuutje mee.
- Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met rijst.
- Een dag of 2 houdbaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast.