Gewokte groenten, vegan biefstuk en rijst

Een heerlijke combinatie van gewokte broccoli, wortel, champignons en pittige rode peper met vegan biefstuk in saus. Lekker met rijst maar kan ook prima bij aardappel(puree) of pasta!

Afdrukken

Gewokte groenten, vegan biefstuk en rijst

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 - 3 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • olie, om te bakken
  • 300 gram broccoli
  • 1/2 winterwortel
  • 4 grote witte champignons
  • 1/2 rode chilipeper in kleine stukjes gesneden (minder pittig? Laat deze dan weg)
  • 1 schaal Vivera vegan biefstuk
  • 2 teentjes knoflook, fjngehakt
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1 theelepel azijn
  • 1/2 theelepel zoetmiddel naar keuze bijvoorbeeld suiker of agavesiroop
  • 60 ml. sojasaus
  • 60 ml. groentebouillon
  • 1/2 eetlepel maizena
  • sesamzaadjes
  • rijst

Bereidingswijze

  • Bereid de rijst naar de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes, snij de winterwortel en de champignons in dunne halve plakjes.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de broccoli, winterwortel en champignons een minuut of 5 tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Snij de vegan biefstukken in kleine reepjes en bak ze een minuut of 2 mee.
  • Meng de overige ingrediënten behalve de sesamzaadjes tot een saus.
  • Voeg deze saus toe in de pan en bak samen met de stukjes rode chilipeper een minuutje mee.
  • Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met rijst.
  • Een dag of 2 houdbaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer