Afdrukken

Geroosterde spitskool met miso-pinda dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 spitskool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel crispy chili olie
  • 50 gram 100% pindakaas
  • 1 eetlepel miso pasta
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 60 ml. heet water
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de olijfolie met de crispy chili olie.
  • Was de spitskool en halveer in de lengte van boven naar beneden. Draai de spitskool een kwartslag en herhaal, zodat je 4 gelijke kwarten hebt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de 4 kwarten spitskool er op.
  • Verdeel het olijfolie crispy chili olie mengsel over de spitskool met behulp van een bakkwastje.
  • Bak de spitskool in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Dek af met aluminiumfolie om verbranden van de bovenste blaadjes te voorkomen en bak nog eens 15 minuten.
  • Maak intussen de dressing door de miso, 100% pindakaas, rijstazijn, knoflook en heet water te mengen.
  • Serveer de geroosterde spitskool met de miso-pinda dressing en garneer met sesamzaadjes.