Geroosterde paprika’s gevuld met spaghetti

Wat een goede combinatie: spaghetti geserveerd in geroosterde paprika’s!

Ingrediënten voor 6 stuks
6 rode paprika’s
peper
zout
225 gram spaghetti
30 ml. olijfolie
tapenade, hoeveelheid naar smaak
1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
2 eetlepels kappertjes
30 ml. rode wijnazijn
haloumi*

*Haloumi is een traditionele Cypriotische geitenkaas, gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenmelk. Je kunt deze kaas kopen bij Turkse supermarkten en ook bij sommige filialen van Albert Heijn.

Bereidingswijze
Rooster de paprika’s. Dit kan op verschillende manieren zoals je hier bijvoorbeeld kunt zien. Ik zette de paprika’s in een ovenschaal in de oven tot ze begonnen te kleuren. Snij de kapjes eraf en verwijder de zaadlijsten.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, verkort de kooktijd met 2 minuten.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien een minuut of 3 tot ze zacht zijn. Voeg de kappertjes en de tapenade toe en bak even mee. Voeg dan de rode wijnazijn toe en roer tot het meeste van het vocht is verdampt. Voeg de spaghetti toe. Snij de haloumi in blokjes en bak in wat olie tot ze beginnen te kleuren. Voeg toe aan de spaghetti.

Bestrooi de binnenkanten van de paprika’s met peper en zout en vul met spaghetti, dit gaat het makkelijkst door de spaghetti rond een vork te draaien en in de paprika’s te doen. Zet de gevulde paprika’s in een ovenschaal en bak voor 10-15 minuten. Bestrooi eventueel met verse oregano.

Geroosterde paprika's gevuld met spaghetti

Geroosterde paprika's gevuld met spaghetti

Geroosterde paprika's gevuld met spaghetti

Geroosterde paprika's gevuld met spaghetti

Op basis van dit recept.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer