Afdrukken

Zwarte bonen burgers

Ingrediënten

Scale
  • 2 blikken zwarte bonen á 400 gram
  • 80 gram havermout
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels chilipeper
  • 2 lenteuitjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 kleine ui (ongeveer 50 gram)
  • olie, om in te bakken

Bereidingswijze

  • Spoel de zwarte bonen in een vergiet met water en laat goed uitlekken.
  • Meng de zwarte bonen, havermout, knoflook, sojasaus en chilipeper in een keukenmachine.
  • Snij de lenteuitjes, rode paprika en ui in kleine stukjes en meng door het zwarte bonen mengsel.
  • Vorm er burgers van, dit kan op allerlei manieren. Zelf vind ik het met behulp van een lege deksel het handigst: leg een stukje huishoudfolie over een deksel van bijvoorbeeld een pot pindakaas. Vul de deksel met het mengsel over het folie heen. Nu heb je gelijkmatige ronde burgers. Herhaal tot het mengsel op is.
  • Bak de burgers aan beide kanten in wat olie in een koekenpan voor enkele minuten.
  • Serveer met de gebakken aardappelpartjes en salade.