Afdrukken

Geroosterde aardappelpartjes

Ingrediënten

Scale
  • 800 gram aardappelen, ik koos iets kruimige
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 à 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • zwarte peper
  • zeezout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen eventueel, of laat deze er aan zitten als je dat liever hebt. Ik liet de schil er aan! Was de aardappelen dan wel goed en dep ze droog.
  • Snij de aardappelen in partjes, eventueel met een appelpartjessnijder.
  • Doe de aardappelpartjes in een kom en meng met de olijfolie, paprikapoeder en kurkuma en breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Meng zodat alle aardappelpartjes bedekt zijn met de olie en specerijen.
  • Stort de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat of in een braadslede.
  • Bak de aardappelpartjes 35 – 40 minuten, keer halverwege om.