Geroosterde aardappelpartjes, sla en zwarte bonen burgers

Lekker makkelijk maar oh zo lekker: gebakken aardappelpartjes uit de oven, een eenvoudige sla en zelfgemaakte zwarte bonen burgers. En om gelijkmatige partjes te krijgen heb ik een handig trucje!

Appelpartjessnijder

Gelijkmatige partjes (met of zonder schil, dat is aan jou) maakte in een handomdraai met een appelpartjessnijder.

Afdrukken

Geroosterde aardappelpartjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 800 gram aardappelen, ik koos iets kruimige
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 à 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • zwarte peper
  • zeezout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen eventueel, of laat deze er aan zitten als je dat liever hebt. Ik liet de schil er aan! Was de aardappelen dan wel goed en dep ze droog.
  • Snij de aardappelen in partjes, eventueel met een appelpartjessnijder.
  • Doe de aardappelpartjes in een kom en meng met de olijfolie, paprikapoeder en kurkuma en breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Meng zodat alle aardappelpartjes bedekt zijn met de olie en specerijen.
  • Stort de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat of in een braadslede.
  • Bak de aardappelpartjes 35 – 40 minuten, keer halverwege om.

Eenvoudige salade

Je kunt de slasoorten kiezen die jij lekker vindt. Ik ging voor gemak en koos een zakje kant en klare salade uit de supermarkt.

Afdrukken

Eenvoudige salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • Zak gemengde salade 300 gram
  • 1/2 komkommer, in dunne halve plakjes gesneden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • zwarte peper
  • zeezout

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg deze toe aan de sla en komkommer.
  • Meng alles goed door elkaar en serveer.

Zwarte bonen burgers

Ik haalde uit dit mengsel 12 mini burgertjes met behulp van een deksel van een pot notenpasta, maar je kunt er ook 6 gewone burgers uit halen. Ze zijn een dag of 2-3 prima houdbaar in de koelkast in een afgesloten bewaardoos.

Afdrukken

Zwarte bonen burgers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 12 mini burgers 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 blikken zwarte bonen á 400 gram
  • 80 gram havermout
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels chilipeper
  • 2 lenteuitjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 kleine ui (ongeveer 50 gram)
  • olie, om in te bakken

Bereidingswijze

  • Spoel de zwarte bonen in een vergiet met water en laat goed uitlekken.
  • Meng de zwarte bonen, havermout, knoflook, sojasaus en chilipeper in een keukenmachine.
  • Snij de lenteuitjes, rode paprika en ui in kleine stukjes en meng door het zwarte bonen mengsel.
  • Vorm er burgers van, dit kan op allerlei manieren. Zelf vind ik het met behulp van een lege deksel het handigst: leg een stukje huishoudfolie over een deksel van bijvoorbeeld een pot pindakaas. Vul de deksel met het mengsel over het folie heen. Nu heb je gelijkmatige ronde burgers. Herhaal tot het mengsel op is.
  • Bak de burgers aan beide kanten in wat olie in een koekenpan voor enkele minuten.
  • Serveer met de gebakken aardappelpartjes en salade.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Annemarie

    Die burgers zien er goed uit!

    9 maart 2020 at 16:24
  • Reply Olivia

    Heeee zeer tof idee van die aardappelen haha! Heel leuk gevonden :)!
    Ik ga de bonen burgers deze week zeker eens maken, ikzelf eet bijna altijd vegan maar nu de week zonder vlees probeer ik dit ook bij mijn ouders. Die trouwens zeer werkwillig zijn Hihi, zolang alles lekker is maakt het hun eigenlijk vrij weinig uit, leuk toch?

    Bedankt voor je recept weer, ze zijn altijd leuk om maken en zonder al te veel poespas, tof.

    xxx

    10 maart 2020 at 06:01
  • Reply Martine

    Aardappeltjes waren zalig!
    De bonenburgers plakten voor ze de pan ingingen aan alles vast, dus dat was ff een dingetje om een beetje leuke vorm te krijgen. Helaas vonden mijn gezinsleden ze niet lekker… Ze vonden er te weinig een uitgesproken smaak aan zitten.
    Gekke lui 😉

    10 juni 2020 at 19:33
  • reageer