Feestelijk vegan snack board

Naast het zoete snack board heb ik ook een voornamelijk hartig snack board gemaakt voor tijdens de feestdagen. Deels kant en klaar en deels zelfgemaakt. Leuk om samen met kinderen te maken!

Eyecatcher

De eyecatcher van dit snack board is natuurlijk de sneeuwpop. Deze bestaat uit vegan whipped feta die ik al eerder maakte zoals je hier kunt zien. Echt, probeer dit eens dit is zo zalig! Ik heb er een ‘sneeuwpop’ van gemaakt met een worteltje en stukjes zwarte olijf.

Afdrukken

Vegan whipped feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 blok DODONI Plant’d Greek White
  • 75 gram haver Griekse yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 ml. olijfolie, en extra om te serveren
  • 1 eetlepel agavesiroop of ander vloeibaar zoetmiddel naar keuze
  • 1 eetlepel citroensap
  • garnering: 1 worteltje en 2 zwarte olijven

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten behalve de garnering in een blender of hakmolen.
  • Garneer met het worteltje en de olijven tot een sneeuwpop gezichtje.

Pita chips

Zalig om de vegan whipped feta mee te dippen zijn deze gebakken pita chips uit de oven. Zo eenvoudig maar zo lekker!

Afdrukken

Pita chips

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 5 pitabroodjes
  • olijfolie
  • peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de pitabroodjes doormidden zodat je 2 helften hebt en vervolgens in driehoekje.
  • Bestrijk met behulp van een bakkwastje de pita driehoekjes aan beide kant met een beetje olijfolie en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrooi naar smaak met peper en zout.
  • Bak de pitachips in ongeveer 5 minuten goudbruin. Blijf er bij want ze verbranden snel!

Vegan camembert kerstboompjes

Dit hapje is zo smaakvol en zo feestelijk! Ik gebruikte hiervoor vegan camembert (van verschillende merken verkrijgbaar), zoute sticks als ‘stam’ en op ieder stukje camembert een sterretje van gele paprika of komkommer. Daarvoor gebruikte ik mijn kleine uitsteker in sterretjesvorm, deze kun je kopen in sommige kookwinkels en vaak in winkels zoals Søstrene Grene of Dillen en Kamille.

Mandarijnpartjes met pure chocolade en geraspte kokos

Een zoetigheidje op dit hartige bord, maar wel een verantwoorde: partjes mandarijn gedoopt in gesmolten pure chocolade en bestrooid met een klein beetje geraspte kokos. Leg ze op een vel bakpapier tot de chocolade hard is geworden en serveer. Hartstikke lekker!

Dolmades

Dolmades zijn gevulde wijnbladeren. Deze kun je vinden in de meeste supermarkten en in Turkse supermarkten. Zalig! Deze zijn gevuld met ui en rijst.

Rijstcrackertjes met spinazie spread

Deze combinatie is zo zalig! Rijstcrackertjes met Zonnatura groentespread spinazie. En serveer de rijstcrackertjes er ook onbelegd bij want ze zijn ook heel lekker om te dippen in de vegan whipped feta!

Rauwkost

En verder altijd lekker en goed: rauwkost! Ik koos voor worteltjes, cherrytomaatjes en komkommer. Ook heel lekker om te dippen in de vegan whipped feta!

Zoek je nog meer vegan recepten voor de feestdagen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer