4 hamburgerbroodjes van bijvoorbeeld het huismerk van Jumbo
1 schaal plantaardige burgers, zie notities
olie, om in te bakken
1 eetlepel gesnipperde ui
1 augurk
2 eetlepels vegan mayonaise zoals Remia Mayolijn
1 eetlepel ketchup
2 plakjes vegan cheddar zoals Violife cheddar
handje ijsbergsla, fijngesneden
Bereidingswijze
Snij de hamburgerbroodjes doormidden. Je hebt per broodje twee onderste helft en één bovenste helft nodig. Rooster ze met de snijkant naar beneden in een droge koekenpan tot het begint te kleuren. Leg de broodjes apart.
Snij de augurk doormidden. Snij 1 helft in dunne plakjes en de andere helft in zo klein mogelijke blokjes.
Maak intussen de saus door de mayonaise te mengen met de ketchup en blokjes augurk.
Snij de 2 hamburgers over de breedte doormidden zodat je in totaal 4 dunne burgers hebt. Bak ze aan beide kanten bruin in een koekenpan in wat olie. Leg tijdens de laatste minuut op 2 burgers ieder een plakje cheddar kaas zodat die iets smelt.
Verdeel de helft van de saus over twee onderste helften van de broodjes.
Verdeel er wat sla over.
Leg de hamburgers met de cheddar erop op de sla en vervolgens wat gesnipperde uitjes.
Dek af met de andere onderste helften van de broodjes.
Verdeel de rest van de saus erover.
Verdeel er wat sla over, vervolgens de burgers en dan de plakjes augurk en nog wat gesnipperde uitjes.
Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer.
Notities
Voorbeelden van plantaardige burgers uit de supermarkt: