Afdrukken

Farinata (kikkererwtenbrood) met 2 dips

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 200 gram kikkererwtenmeel, gezeefd
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 liter water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kruiden naar smaak zoals rozemarijn, optioneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Doe het water in een kom en roer er 1 eetlepel olijfolie door.
  • Voeg het kikkerewtenmeel en zout toe en roer tot een beslag.
  • Zet het beslag een half uur in de koelkast.
  • Vet een rechthoekige diepe bakplaat met afmeting van ongeveer 20 cm. x 30 cm. in en bekleed met bakpapier.
  • Schenk het beslag in de diepe bakplaat en bestrooi met kruiden naar smaak, wanneer je die gebruikt.
  • Bak 30 minuten in de oven tot de bovenkant van de farinata begint te kleuren.
  • Laat afkoelen en snij in stukjes.
  • Lekker met bijvoorbeeld tapenade of de twee dips hieronder.