Eetdagboek #31

Ik vind het altijd interessant om te zien wat mensen eten. Eetdagboeken op blogs zijn dan ook een favoriet item! Op Wat eet je dan wel laat ik regelmatig zien wat ik zoal eet. Hierbij een greep uit mijn maaltijden en tussendoortjes van de afgelopen weken!

Vrijdag 1 mei 2020

Een heerlijke lunch vandaag: geroosterd Mehkorn brood met zuurdesem van AH, hummus, avocado, kastanjechampignons met balsamico en Everything but the bagel seasoning, kijk voor die laatste naar dit recept om het zelf te maken.

Zaterdag 2 mei 2020

Fabien testte de nieuwe chips van Lay’s, de smaak chili & lime daarvan is vegan en die wilde ik uiteraard ook proberen! Ik vind het erg lekkere chips, pittig met frisse limoen. Aanrader!

’s Avonds eten we een pasta die ik de laatste tijd wel vaker heb gemaakt. Het recept is afkomstig van de website van Allerhande, ik heb er nog wel wat vegan Parmezaanse kaas over gedaan.

Zondag 3 mei 2020

Vanavond maakte ik de pasta opnieuw maar dan met wat extra ingrediënten. Bekijk het recept hier.

Dinsdag 5 mei 2020

Het avondeten bestond vandaag uit gebakken aardappelpartjes met Remia Mayolijn, doperwtjes en een schnitzel van Blue Butcher die ik bij PLUS kocht. Lekker!

Woensdag 6 mei 2020

Heerlijk: cold brew coffee met havermelk en ijsblokjes. Zo verfrissend! Kijk hier voor het recept.

En vandaag maakte ik een heerlijke supersnelle vegan mac & cheese. Tot nu toe heb ik verschillende varianten gemaakt van dit ultieme comfort food, maar deze is absoluut mijn nieuwe favoriet!

Een lekker tussendoortje, ook zelfgemaakt: vegan arretjescake!

’s Avonds at ik de vegan mac & cheese met gewokte paksoi in sojasaus. Een geweldige combinatie.

Donderdag 7 mei 2020

Bijna vrijdag, dus de hoogste tijd om iets nieuws voor de serie vegan Fast Food Friday te maken. Het lukt me niet elke week, maar deze keer gelukkig wel en hoe: vegan cheeseburger pizza! Kijk hier om te zien hoe je ‘m maakt.

Zaterdag 9 mei 2020

Vandaag gingen we een eindje rijden naar onder andere Amsterdam. Onderweg at ik een heerlijk broodje van Subway wat we haalden door de drive through in Oostzaan: de vegan Supreme met garlic aioli. Zo lekker.

Zondag 10 mei 2020

Mijn lunch bestond uit deze volkoren rogge knäckebröd crackers met sesam, spicy hummus en komkommer. Lekker!

Maandag 11 mei 2020

Vanavond aten we één van mijn favoriete zelfgemaakte gerechten: vegan boeuf bourguignon. Zo ontzettend lekker. Kijk hier voor het recept!

Woensdag 13 mei 2020

Eindelijk kwam het er vandaag van, vegan gevulde koeken maken! En ze zijn zo goed gelukt, kijk hier om te zien hoe je ze maakt!

’s Avond eet ik nog zoiets lekkers dat zo goed lukte: vegan hachee. Het recept volgt nog, en ja ik weet dat het juni is (ik maakte dit overigens in mei) maar ik kreeg zo’n zin in dit gerecht haha! Ik at het met aardappelpuree en rode kool.

Donderdag 14 mei 2020

Vandaag was het weer eens bak- en kookdag en maakte ik lekkere dingen:

Romige komkommersalade

Vegan chow mein (recept volgt nog)

Vegan goulash kroketten

Vrijdag 15 mei 2020

Vandaag ontving ik een pakketje met de nieuwe vegan kaasblokjes van SoFine. Ze heten SoCheese cubes en lijken een beetje op witte kaas of feta. Lekker door de pasta of een salade bijvoorbeeld. Ik keur ze helemaal goed!

Hoe tof is deze Local Goodness Box? Dit was een tijdelijk initiatief van Landzicht Biologisch groentenabonnement, Jack Bean en Das Brot hier in Rotterdam vanwege de beperkingen in de horeca vanwege het corona virus. De box haalde ik op en was erg blij mee, kijk eens wat een mooie producten:

Dat was onder andere een heerlijke lunch met het asperge stoofpotje van Jack Bean en zuurdesembrood van Das Brot.

En de vegan chocolate chip cookies van Das Brot waren binnen no time op, wat zalig!

Met de rabarber van Landzicht Biologisch groentenabonnement uit het pakket maakte ik vegan roze koeken. Ook heerlijk!

Zaterdag 16 mei 2020

Vandaag maakte ik allerlei lekkers. Zoals deze linzensoep met bulghur (recept volgt) met geroosterd zuurdesembrood en vegan asperge quiche. Dat vind ik het mooie aan zo’n groentepakket, je weet van tevoren niet wat je krijgt en ik vind het dan zo leuk om er iets mee te maken! Ook at ik er wat olijven met basilicum bij. Een heerlijke maaltijd!

Maandag 18 mei 2020

Vanavond aten we een lekkere vegan spaghetti bolognese met vegan Parmezaanse kaas en een eenvoudige salade erbij. Zalig!

Een lekkere snack ’s avonds bij de thee: partjes appel met notenpasta.

Dinsdag 19 mei 2020

’s Middags probeer ik de linzenkroketten die ik bij Ekoplaza kocht. Zalig! Prijzig, maar voor af en toe het waard. En fijn: ze hoeven niet in de frituur maar in de koekenpan. Kijk hier om te zien wat ik er nog meer kocht.

Woensdag 20 mei 2020

Brunchen met de afbakcroissants van AH Basic die vegan zijn! En daarop plantaardige boter van Alpro en aardbeienjam van AH. Zo heerlijk!

’s Avonds wilde Fabien graag naar de KFC, door de drive thru. Prima, want daar kan ik tegenwoordig ook terecht voor de Chickenless burger die vegan is wanneer je ‘m zonder saus bestelt! Helaas: niet voorradig. Via Instagram kreeg ik berichtjes van mensen die wisten te vertellen dat de burger uit het assortiment gaat. Of dit 100% waar is weet ik niet, maar als het zo is vind ik het wel heel erg jammer. Dan maar een patatje en thuis bakte ik voor mezelf nog een wafel met vegan slagroom een aardbeien. Ook niet verkeerd!

Vrijdag 22 mei 2020

Voor de serie retro vegan maakte ik een heerlijke klassieker: een chocolade roomtoetje met slagroom, helemaal plantaardig!

’s Avonds at ik een lekkere maaltijd die bestond uit gebakken aardappels met Remia Mayolijn, doperwtjes, sla en een vegan hamburger.

Zaterdag 23 mei 2020

Wat mij betreft het ideale broodje voor op de zaterdagochtend bij een kop koffie en de krant: het vegan kaneelbroodje van Albert Heijn.

’s Middags bestond de lunch uit croissants gezond: AH Basic afbakcroissants belegd met sla, plakjes Violife kaas, Quorn ham, tomaat, komkommer en een beetje Remia Mayolijn. Heel erg lekker!

En ’s avonds bestelden we pizza. Wat mij betreft de lekkerste vegan pizza die er momenteel is: die van Papa John’s. Ik had deze keer de Vegan Sheese the Works. Superlekker!

Dinsdag 26 mei 2020

Vandaag nam ik een video op voor YouTube waarbij ik een vegan kaasplank probeerde. Bekijk de video hieronder en lees het artikel hier!

Donderdag 28 mei 2020

En weer een nieuwe video opgenomen vandaag waarbij ik (voor mij) nieuwe vegan producten uit de supermarkt probeer!

Bekijk het artikel hier en de video hieronder.

Zaterdag 30 mei 2020

Vanavond probeerde ik een nieuwe vegan maaltijdsalade van Albert Heijn met bietenfalafel. Ik had er overheen gekeken dat er koriander in zit. En daar ben ik dus echt geen liefhebber van. Jammer, want verder is deze salade wel okay. Ik vind de andere maaltijdsalade met falafel van Albert Heijn echter veel lekkerder!

Zondag 1 juni 2020

Vandaag ging voor het eerst weer de horeca open! Dat was weer fijn, een patatje eten in de stad. Ik kocht ‘m bij Pomm’s op de Coolsingel. Lekkere patat met schil met vegan mayonaise en vegan bitterballen erbij. Erg lekker!

’s Avonds maakte ik heel lekkere burrito’s met onder andere vegan gehakt, paprika, uien, rijst en zwarte bonen.

Eerdere eetdagboeken bekijken? Kijk hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer