Dressings, sauzen en spreads

Banaan havermoutpannenkoekjes met aardbeien compote

Banaan havermoutpannenkoekjes met aardbeien compote

Een hele mond vol: maar wel een lekkere. Deze pannenkoekjes zijn op basis van havermout en banaan en er komt geen meel aan te pas: dat vervang je door de havermout te vermalen tot het de fijne structuur heeft ervan. En dat gaat heel makkelijk in een keukenmachine in maar ...
Lees verder
Broodje linzenburger met tahin dressing

Broodje linzenburger met tahin dressing

Deze dressing is op basis van tahin, ken je dat? Tahin (ook wel tahini genoemd) is sesampasta en kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen. Het vormt de basis voor veel gerechten uit met Midden-Oosten, zoals hummus en in sauzen voor bij shoarma en falafel. Ik maakte dit veelzijdige ...
Lees verder
Nut hell yeah hazelnotenspread

Nut hell yeah hazelnotenspread

Natuurlijk, Nutella is gruwelijk lekker. Maar bevat ook veel suiker en niet heel goed voor de lijn. Daarom maakte ik dit gezondere alternatief: zonder geraffineerde suiker maar met heel-goed-voor-je ingrediënten zoals dadels, kokosolie en cacao. Nut-hell-ya! ...
Lees verder
Vegan caramel saus

Vegan caramel saus

Heerlijk voor bijvoorbeeld over ijs, toetjes en door de koffie. En helemaal vegan! Ook leuk om cadeau te geven ...
Lees verder
Aquafaba mayonaise

Aquafaba mayonaise

Aquafaba: misschien heb je er wel eens van gehoord: het is het vocht uit bijvoorbeeld een blik kikkererwten. Met dit goedje kun je allerlei vegan dingen maken, van meringues tot koekjes, en van chocolade mousse tot aan...mayonaise! Ik vond deze mayo heel geslaagd, let wel: het is een zurige variant die je ...
Lees verder
Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Lees verder
Plantaardige chocolade topping

Plantaardige chocolade topping

Hele lekkere ontdekking: meng 2-4 tablespoons/30 - 60 ml. gesmolten kokosolie met 2-4 teaspoons/5 - 10 gram cacaopoeder. Let op: de kokosolie mag niet heet zijn. Giet een beetje over een bolletje ijs, mengsel wordt hard en knapperig, zoals ze dat in America Magic Shell noemen. Heerlijk! Ook lekker met ...
Lees verder
Vegan filet Americain

Vegan filet Americain

Onlangs heb ik iets geweldigs ontdekt: filet Americain die niet alleen vegan is, maar ongelofelijk simpel te maken is en niet te vergelijken met de versies uit de winkel, zo lekker. Het recept komt oorspronkelijk van de Vegan Challenge en er gaan verschillende versies rond op internet. Ik heb het ...
Lees verder
Vegan chocolade dip

Vegan chocolade dip

Een heerlijke chocolade dip met als basis een onverwacht ingrediënten: kikkererwten. En die proef je echt niet! Ingrediënten 1/4 cup amandelen 5 dadels blik kikkererwten 400 gram 1/4 cup cacaopoeder 2 tsp maple syrup 1 tsp vanille extract 1/4 tsp kaneel 1/2 cup sojamelk Bereidingswijze Meng de amandelen in een ...
Lees verder
Vegan chickpea cookie dough

Vegan chickpea cookie dough

Koekjesdeeg op basis van kikkererwten! Heel lekker om zo te eten of bij partjes appel, pretzels of bij een bolletje vanille ijs. Bij gebrek aan chocolate chips sneed ik een stuk pure chocolade in hele kleine stukjes. Ik at het met een bolletje vanille ijs, echt heerlijk! ...
Lees verder
Aan het laden...
Print Friendly, PDF & Email
Share: