Dressings, sauzen en spreads

Baba ganoush

Baba ganoush

Heb je wel eens gehoord van baba ganoush? Dat is een heerlijke Arabische dip gemaakt van geroosterde aubergines. Niet het meest fotogenieke gerechtje, dus kijk daar door heen. Maak het gewoon eens en proef het zelf! Erg lekker met platbrood of zoals ik deed: met pita chips. Yum! ...
Appelmoes

Appelmoes

Appelmoes is zoveel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Het is helemaal niet moeilijk en het voordeel van zelf maken is dat je helemaal zelf bepaalt hoe zoet de appelmoes wordt en of de structuur grof wordt met stukjes appel of juist glad gepureerd, zoals je 'm meestal in de ...
Vegan caramelsaus

Vegan caramelsaus

Eerder maakte ik al eens een vegan caramel saus, maar dan op basis van kokosmelk. Deze dikkere saus is op basis van dadels. Super, superlekker! ...
Vegan ricotta

Vegan ricotta

Ricotta wordt in veel pastagerechten gebruikt: als onderdeel van lasagne bijvoorbeeld. Het wordt gemaakt van de wei die overblijft van koeien- of schapenmelk. Omdat ik graag vegan gerechten maak, dook ik de keuken in voor een vegan versie van ricotta. Het resultaat is superlekker geworden! ...
Thousand Island dressing

Thousand Island dressing

Deze superlekkere versie van de bekende Amerikaanse dressing is heel eenvoudig zelf te maken. Perfect voor in een salade of op een broodje vegan burger. Supermakkelijk te vega-nizen door de mayonaise te vervangen door een plantaardige variant! ...
Crispy quinoa topping

Crispy quinoa topping

Mis je ook wel eens een crunchy bite in bijvoorbeeld je kommetje yoghurt met fruit of over een bolletje ijs? Probeer dan eens deze knapperige quinoa. Voedzaam, lekker én ideaal om restjes quinoa mee te gebruiken ...
Banaan havermoutpannenkoekjes met aardbeien compote

Banaan havermoutpannenkoekjes met aardbeien compote

Een hele mond vol: maar wel een lekkere. Deze pannenkoekjes zijn op basis van havermout en banaan en er komt geen meel aan te pas: dat vervang je door de havermout te vermalen tot het de fijne structuur heeft ervan. En dat gaat heel makkelijk in een keukenmachine in maar ...
Broodje linzenburger met tahin dressing

Broodje linzenburger met tahin dressing

Deze dressing is op basis van tahin, ken je dat? Tahin (ook wel tahini genoemd) is sesampasta en kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen. Het vormt de basis voor veel gerechten uit met Midden-Oosten, zoals hummus en in sauzen voor bij shoarma en falafel. Ik maakte dit veelzijdige ...
Nut hell yeah hazelnotenspread

Nut hell yeah hazelnotenspread

Natuurlijk, Nutella is gruwelijk lekker. Maar bevat ook veel suiker en niet heel goed voor de lijn. Daarom maakte ik dit gezondere alternatief: zonder geraffineerde suiker maar met heel-goed-voor-je ingrediënten zoals dadels, kokosolie en cacao. Nut-hell-ya! ...
Vegan caramel saus

Vegan caramel saus

Heerlijk voor bijvoorbeeld over ijs, toetjes en door de koffie. En helemaal vegan! Ook leuk om cadeau te geven ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: