Afdrukken

De lekkerste paksoi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 750 gram paksoi
  • 1 eetlepel olie, om te bakken
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels mushroom sauce of vegan oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • sesamzaadjes, optioneel

Bereidingswijze

  • Snij het uiteinde van de stronk paksoi eraf, deze kun je weggooien.
  • Snij de bladeren van de stelen en snij deze in kleine stukjes.
  • Snij de stelen in kleine stukjes.
  • Spoel de in stukjes gesneden bladeren en stelen apart van elkaar in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan of wok en bak de fijngehakte knoflook een halve minuut.
  • Voeg de stukjes steel er aan toe en bak een paar minuten tot ze zacht geworden zijn.
  • Voeg dan de bladeren toe en bak deze mee tot het geslonken is.
  • Maak de saus door de mushroom sauce of vegan oestersaus te mengen met sojasaus, suiker en gember.
  • Voeg de saus toe en verwarm een minuutje mee.
  • Serveer de paksoi naar smaak met sesamzaadjes.