Afdrukken

Dadelrepen met pinda’s en chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram dadels
  • 100 gram gezouten pinda’s en extra om te decoreren
  • 75 gram pindakaas
  • 50 gram pure chocolade, liefst van een zo’n hoog mogelijk cacaopercentage

Bereidingswijze

  • Week de dadels voor een kwartier in heet water.
  • Giet de dadels af.
  • Maal de dadels  samen met de pinda’s en pindakaas in een keukenmachine of blender. Ik gebruik zelf deze hakmolen hiervoor.
  • Verdeel het mengsel over een repenvorm zoals deze of verdeel het in een schaal of blik om zelf in repen te snijden.
  • Zet het mengsel een uurtje in de vriezer zodat het hard wordt.
  • Smelt de pure chocolade en hak een handje pinda’s in kleine stukjes.
  • Doop de repen in de chocolade met behulp van twee vorken en leg ze op een vel bakpapier en bestrooi ze direct met de fijngehakte pinda’s.
  • Zet in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
  • Bewaar in een afgesloten vershouddoos.