Curry loaded pappadums

Onlangs kreeg ik de currypasta’s van The Vegan Sadhu opgestuurd om te proberen. Ik maakte het klaar volgens de verpakking wat op zich heerlijk is, maar wilde er ook wat mee experimenteren. Ineens dacht ik aan loaded nachos: een schotel met nacho chips met alles er op en er aan. Wat met nachochips kan, moet vast ook kunnen met pappadums en curry, bedacht ik me. Ik probeerde het uit en het een antwoord is een volmondige ja: heerlijk!

The Vegan Sadhu

Voor dit gerecht gebruikte ik de chickpea curry pasta van The Vegan Sadhu, deze is verkrijgbaar bij Jumbo. Je kunt ook kiezen voor de andere currypasta’s van dit merk voor dit gerecht:

Alle pasta’s van dit merk zijn veganistisch en op de voorkant van de verpakking staat door middel van pepertjes aangegeven hoe heet het gerecht is. De pasta’s zijn glutenvrij, gemaakt zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen, transvetten en smaakversterkers. Om een lekkere curry te maken heb je alleen 250 ml. fijngesneden groenten en/of tofu of tempeh en 400 ml. water nodig en bij sommige varianten vegan yoghurt en/of kokosmelk/room. That’s it!

Onderstaande curry maakte ik met de madras currypasta, tempeh, kikkererwten, bloemkool, rode paprika, kikkererwten, rode peper, lenteui en koriander en at er witte rijst bij. Heel erg lekker! Tip: stoom tempeh 10 minuutjes voor je het verder gaat bereiden. Dit haalt de bittere smaak uit de tempeh die veel mensen tegenstaat.

Pappadums

Pappadums zijn Indiase crackers, meestal gemaakt van linzen,- of kikkererwtenmeel. Je kunt het het beste vergelijken met kroepoek, maar dan veel dunner. Ze worden als bijgerecht of snack gegeten. Voor dit gerecht gebruikte ik de pappadums van Go Tan die in de meeste supermarkten verkrijgbaar zijn.

Afdrukken

Curry loaded pappadums

Bijgerecht/borrelsnack voor ongeveer 4 personen

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 150 gram groenten naar smaak zoals bloemkool en kikkererwten
  • 100 gram tempeh
  • 1 verpakking The Vegan Sadhu currypasta naar keuze
  • 1 eetlepel olie en om te bakken
  • 400 ml. water
  • 2 zakjes Go Tan pappadums
  • rode peper, lenteui en koriander als garnering

Bereidingswijze

  • Snij de tempeh in stukken en stoom deze 10 minuutjes om te bittere smaak eruit te krijgen.
  • Laat de tempeh afkoelen en snij in kleine stukjes.
  • Snij de groente zoals bloemkool in kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een wok en bak de tempeh in een paar minuten goudbruin.
  • Voeg de groenten toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de currypasta, 1 eetlepel olie en het water toe en laat zachtjes koken tot de groenten gaar is.
  • Verdeel een laag curry over 2 schalen of borden.
  • Bedek met 1 zakje pappadums per schaal/bord en garneer met een paar eetlepels extra curry, rode ui, bosui en koriander.
  • Let op: omdat pappadums veel dunner zijn dan nachochips worden ze snel zacht. Daarom zijn pappadums niet geschikt om lagen mee te maken. Maak deze loaded pappadums kort voordat je ze gaat serveren.
  • Gebruik de pappadums om met je handen de curry op te scheppen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met The Vegan Sadhu.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer