Crispy nozzarella Dorito bites

Afgelopen weekend kreeg ik via Instagram van iemand de tip dat er een heleboel vegan producten in het assortiment erbij waren gekomen bij Jumbo. Daarover later meer in een nieuw deel van vegan in de supermarkt, maar voor nu wil ik het hebben over één product dat ik diezelfde avond nog kocht bij de Jumbo: nieuwe vegan mozzarella. Daar heb ik iets heel lekkers mee gemaakt en in dit artikel laat ik je zien hoe!

Crispy nozzarella Dorito bites

Natuurlijk kun je het zo eten als snack, of in stukjes door een salade. Maar wat nou als ik het eens frituur met een krokant laagje, bedacht ik me. En dat laagje kan dan van fijngemalen Dorito’s: het water liep me in de mond bij de gedachte. Ik ging aan de slag en het resultaat is heerlijk: zachte nozzarella (vegan mozzarella) van binnen en een krokant en pittig jasje van buiten. En het is hartstikke makkelijk om te maken!

Mondarella mozzarella en Dorito’s sweet chili pepper

Voor deze bites gebruikte ik de vegan mozzarella van Mondarella, die ik bij Jumbo kocht voor € 2,99. En voor de krokante buitenkant gebruikte ik één van de weinige smaken van Dorito’s die vegan is: sweet chili pepper. Je kunt deze in meeste supermarkten kopen.

Zo zien ze eruit voor het frituren:

Zachte vegan mozzarella van buiten, krokant laagje van Dorito’s van buiten!

Afdrukken

Crispy nozzarella Dorito bites

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Auteur: Suzanne
 • Genoeg voor: 10 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
 • 1 pakje Mondarella vegan mozzarella
 • 50 gram bloem
 • 125 ml. water
 • flinke hand Dorito’s sweet chili pepper
 • olie, om te frituren

Bereidingswijze

 • Snij het stuk vegan mozzarella in 5 gelijke plakken en iedere plak doormidden zodat je 10 stukjes hebt.
 • Meng de bloem met het water tot een egaal beslag.
 • Maal de Dorito’s tot kleine stukjes met een hakmolen of doe ze in een plastic zak en sla tot kleine stukjes met een deegroller.
 • Haal de stukjes vegan mozzarella door het beslag en vervolgens door de stukjes Dorito’s.
 • Frituur ze een minuut of 2 in olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star