Chocoladerotsjes

Deze heerlijke chocoladerotsjes zijn op basis van cornflakes. Lekker knapperig, makkelijk te maken en je kunt er volop mee variëren. Zo maakte ik een portie met geraspte kokos erdoor en de andere batch met fijngehakte amandelen.

Afdrukken

Chocoladerotsjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram pure chocolade
  • 35 gram cornflakes, zie notities
  • eetlepel pindakaas, dit is optioneel
  • eventuele toevoegingen zoals geraspte kokos of fijngehakte amandelen, ongeveer 35 gram per batch

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade en wanneer je die gebruikt de pindakaas erbij en laat het 5 minuten afkoelen.
  • Voeg de chocolade toe aan de cornflakes en eventuele toevoegingen en meng goed tot alle cornflakes bedekt zijn met chocolade.
  • Bekleed een bord of bakplaat met bakpapier.
  • Maak hoopjes van het mengsel en verdeel deze over het bakpapier.
  • Je kunt ook een siliconen vorm gebruiken, ik heb beide gedaan. Dit werkt wel wat makkelijker!
  • Zet een kwartiertje in de koelkast en haal de rotsjes voorzichtig van het bakpapier of uit de vorm.
  • Bewaar in een goed afgesloten doos of pot en bij warmere temperaturen in de koelkast.

Notities

Je kunt iedere soort cornflakes nemen die je wil, zelf kies ik deze omdat er geen toegevoegde suiker in zit.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Chai coco almond latte

Chai coco almond latte

Ik ben dol op chai en probeer graag nieuwe manieren uit om het te maken. Mijn favoriet is toch wel de versie met de zakjes chai in een pannetje melk op het vuur. Bij Marks and Spencers (momenteel in Amsterdam en Den Haag) heb je veel voor weinig die ook ...
Chia bananenijs met blauwe bessen

Chia bananenijs met blauwe bessen

Supergezond ijs dat je maakt in nog geen tien minuten, zonder ijsmachine en ook nog eens zo lekker dat je je vingers er bij op eet? Jazeker! Je kunt het vervolgens zo gek maken als je zelf wil: toppen met muesli/cruesli, gedroogde kokos, vers fruit, gehakte nootjes of misschien zelfs ...
Witlofschuitjes met hummus

Witlofschuitjes met hummus

Supermakkelijk maar oh zo lekker en gezond: blaadjes witlof gevuld met hummus en getopt met kikkererwten ...
Vegan chocolade kokosijs

Vegan chocolade kokosijs

Dit ijs is verrukkelijk, je maakt het met maar 4 ingrediënten (geen banaan!) zonder ijsmachine én het is vegan. What's not to like? ...
Spelt chapati brood

Spelt chapati brood

Chapati is een Indiaas soort brood, dat veel gegeten wordt bij gerechten als curry. Het lijkt op naanbrood, maar het verschil is dat dit chapati brood veel dunner is omdat gist wordt weggelaten, waardoor het niet rijst. Deze chapati is heel makkelijk om te maken met maar 3 ingrediënten! Lekker bij deze ...
Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Kokos fruit ijsjes

Kokos fruit ijsjes

Heerlijke frisse ijsjes op basis van kokoswater en vers fruit ...
Choco coco bonbons

Choco coco bonbons

Hmm, dit is echt lekker: met maar 3 ingrediënten maak je deze heerlijke chewy chocolade kokos bonbons ...
Plantaardige chocolade topping

Plantaardige chocolade topping

Hele lekkere ontdekking: meng 2-4 tablespoons/30 - 60 ml. gesmolten kokosolie met 2-4 teaspoons/5 - 10 gram cacaopoeder. Let op: de kokosolie mag niet heet zijn. Giet een beetje over een bolletje ijs, mengsel wordt hard en knapperig, zoals ze dat in America Magic Shell noemen. Heerlijk! Ook lekker met ...
Vegan mini meringues

Vegan mini meringues

Op basis van, echt waar: kikkererwtenvocht. Het water wat normaal door de gootsteen verdwijnt bij het afgieten van kikkererwten blijkt een basis voor vegan lekkers als schuimpjes, slagroom en meringues, dat verwacht je toch niet? Er is zelfs een naam voor het zetmeelrijke goedje: aquafaba. Op deze website kun je ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Lieke

    Kan dit ook met bijvoorbeeld havermout? Het klinkt echt lekker

    30 maart 2020 at 14:59
    • Reply Suzanne

      Hoe bedoel je met havermout?

      30 maart 2020 at 17:44

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star