Chocolade fudge met hazelnoten

Supersimpele en heel lekkere fudge op basis van pure chocolade en hazelnoten. Om je vingers bij op te eten!

Gecondenseerde kokos- en havermelk

Voor deze fudge gebruikte ik gecondenseerde havermelk, maar je kunt ook gecondenseerde kokosmelk gebruiken. Je kunt gecondenseerde kokosmelk in de meeste supermarkten vinden en dat ziet er zo uit:

En gecondenseerde havermelk kocht ik in de Aziatische supermarkt en ziet er zo uit:

Afdrukken

Choco fudge met hazelnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

  • vierkant bakblik van ongeveer 15 cm. x 15 cm.
  • bakkwastje
  • bakpapier
  • grote kom
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 20 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 360 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • blikje gecondenseerde kokos- of havernelk
  • 30 gram plantaardige boter
  • handje hazelnoten
  • (kokos)olie, om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en leg de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet ze voor een minuut of 5 in de oven.
  • Doe de chocolade, gecondenseerde kokosmelk en plantaardige boter in een pan en verwarm op een laag vuur. Roer alles goed door elkaar tot de chocolade en boter gesmolten is.
  • Vet het bakblik in met wat (kokos)olie met een bakkwastje. Bekleed het vervolgens met bakpapier, wat je over de randen laat hangen zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt halen.
  • Hak de hazelnoten grof, dit gaat gemakkelijk door ze in een zakje te doen, op een theedoek te leggen vervolgens met een deegroller of lege wijnfles de hazelnoten tot grove stukjes te slaan.
  • Giet dit mengsel in het bakblik en verdeel de stukjes hazelnoten er over heen.
  • Zet 3 uur in de koelkast en snij in stukken. Bewaar in en afsluitbare doos in de koelkast.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star