Choco fudge met hazelnoten

Supersimpele en heel lekkere fudge op basis van pure chocolade en hazelnoten. Om je vingers bij op te eten!

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks
360 gram pure chocolade, in kleine stukjes
blikje gecondenseerde kokosmelk
30 gram plantaardige boter
handje hazelnoten, in grove stukjes gehakt *
(kokos)olie, om in te vetten

* doe de hazelnoten in een stevig zakje, leg dit op een theedoek en sla er met een deegroller op. Zo vliegen de stukjes noot niet in het rond!

Benodigdheden
vierkant bakblik van ongeveer 15 cm. x 15 cm.
bakkwastje
bakpapier
grote kom

Bereidingswijze
Vet het bakblik in met wat (kokos)olie met een bakkwastje. Bekleed het vervolgens met bakpapier, wat je over de randen laat hangen zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt halen. Doe de chocolade, gecondenseerde kokosmelk en plantaardige boter in een pan en verwarm op een laag vuur. Roer alles goed door elkaar tot de chocolade en boter gesmolten is. Giet dit mengsel in het bakblik en verdeel de stukjes hazelnoten er over heen. Zet 3 uur in de koelkast en snij in stukken. Bewaar in en afsluitbare doos in de koelkast.

Tip
Doe een velletje bakpapier in een leuk blik en vul het met de fudge. Leuk om cadeau te geven aan een zoetekauw! Het blik op de foto kocht ik bij Flying Tiger.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Marieke

    Oehhhhhhh dit klinkt té lekker! Ga ik snel eens maken!

    9 maart 2017 at 11:30
  • Reply Bianca

    Welke gecondenseerde melk gebruik je? Is deze ook vegan?

    24 juli 2017 at 08:53
  • reageer