Byzoo vacuümblender

Byzoo, Byzoo vacuumblender, Byzoo giraffe

Ik ben dol op verse sappen en smoothies. Ik was dan ook reuze benieuwd naar een heel nieuw soort blender die onlangs op de markt is verschenen, gemaakt door het eveneens nieuwe Nederlandse merk Byzoo: de Byzoo vacuümblender. Ik heb deze nu ongeveer een maand in gebruik en vertel je in dit artikel meer over deze blender en wat ik ervan vind!

Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Byzoo

Byzoo
Byzoo is een nieuw Nederlands merk dat zich richt op keukenapparatuur die past bij een gezonde en bewuste lifestyle. Byzoo produceert onder andere slowjuicers en deze vacuümblender.

Byzoo vacuümblender
Een vacuümblender? Voor mij was het helemaal nieuw, ik had er nog niet eerder van gehoord! Een vacuümblender zuigt eerst de lucht uit de kan waarin je je sap of smoothie maakt. De inhoud wordt vacuüm getrokken, waardoor deze langer houdbaar blijft. Het grootste voordeel hiervan vind ik persoonlijk dat je hierdoor van tevoren een smoothie of sapje kunt bereiden. Doe je dit met een gewone blender, dan zakt al snel het ene gedeelte naar beneden en vormt het andere gedeelte van je smoothie of sap bovenop zich in een soort onsmakelijke schuimkraag.

Voordelen van vacuüm blenden
Naast het voordeel dat de inhoud zich niet splitst, zijn er meer redenen om voor deze manier van blenden te kiezen:

  • Gezonde voedingsstoffen blijven beter behouden
  • Enzymen, mineralen en vitamines reageren op zuurstof wanneer ze ermee in contact komen. Dit is hierbij niet het geval en zo vindt er geen oxidatie plaats die de kracht van de voedingsstoffen laat afnemen.
  • Wanneer de inhoud vacuüm gezogen wordt, wordt de massa iets opgerekt en neemt het volume toe. Dit kun je ook daadwerkelijk zien tijdens het proces: de inhoud komt iets naar boven in de kan. Hierdoor snijden de messen onderin de kan nog makkelijker door alles heen.
  • Er komen geen luchtbelletjes in de inhoud. Hierdoor wordt de smaak van je sapje of smoothie intenser.

Bekijk hieronder de video impressie van de Byzoo Giraffe vacuümblender:

Nieuwsgierig pakte ik de grote, zware doos uit waarin de blender wordt geleverd.

Byzoo, Byzoo vacuumblender, Byzoo giraffe

De Giraffe is prachtig vormgegeven en dankt zijn naam aan de lange ‘hals’ van het apparaat. Er worden twee kannen bijgeleverd: 1 grote glazen kan met messen onderin, hiermee maak je de smoothie of het sap. De tweede, wat kleinere kan van kunststof is om je smoothie of sap mee vacuüm te trekken zodat je deze kunt bewaren in de koelkast of mee kunt nemen onderweg. Ideaal!

Byzoo, Byzoo vacuumblender, Byzoo giraffe

Gebruiksvriendelijk
Het apparaat is gebruiksvriendelijk: ik had al vrij snel door hoe het werkt. De Byzoo vacuümblender heeft (naast de powerknop) slechts 5 knoppen en bij iedere knop staat vermeld wat het doet. Bovenop het apparaat bevindt zich een display, waarop wordt weergegeven wat het apparaat op dat moment doet en door middel van streepjes kun je dan de voortgang zien.

Byzoo, Byzoo vacuumblender, Byzoo giraffe

Kwaliteit
Dit is niet zomaar een blender, dat zie je al meteen. Onderop het apparaat zitten zuignappen, waarmee de blender heel stevig vast komt te staan op het oppervlak. Wanneer je de stekker in het stopcontact steekt, word je begroet door een zacht, vriendelijk piepje. Ready to roll!

Heerlijke sapjes en smoothies
Het maken van een smoothie of vers sapje gaat binnen een minuut en het resultaat is boven verwachting. Geen stukjes en geen naar beneden zakkend pulp. De dranken zijn egaal en smaken intens lekker. Hierbij een aantal sappen en smoothies die ik met de Byzoo vacuümblender heb gemaakt, recepten volgen!

Sinaasappel smoothie met mango en banaan – klik hier voor het recept

Byzoo, Byzoo vacuumblender, Byzoo giraffe

Een heerlijke mix van sinaasappel, wortel en kokoswater.

Een heerlijke mix van sinaasappel, wortel en kokoswater.

Matcha Madness!

Byzoo, Byzoo vacuumblender, Byzoo giraffe

Aardbeien ice tea limonade

Oordeel
Wát een power apparaat, ik ben er serieus van onder de indruk. Het is een aanwinst in de keuken en ik ben er heel blij mee. De grootste voordelen vind ik dat de sappen en smoothies die ik er mee maak echt intenser smaken en dat ik ze van tevoren al kan maken. Ook is de blender makkelijk schoon te maken. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de blender veel lawaai maakt tijdens het blenden, maar dat is maar een minuutje.

De Byzoo Giraffe vacuümblender kost €499,- en is te koop in de Byzoo webshop.

Ben jij al bekend met vacuüm blenden?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Manon

    Gezien mijn blender vorige week kapot is gegaan ben ik nog op zoek naar een nieuwe, ik had hier ook nog nooit van gehoord, wel een beetje prijzig helaas..

    22 mei 2017 at 11:24
  • reageer