Brownie kerstbomen

Weet je nog, die heerlijke vegan brownietaart die ik onlangs maakte? Nu kun je met die brownie zelf ook iets heel anders leuks doen: je kunt er kerstboompjes van maken. Hoe leuk zijn deze?

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks
1 cup/125 gram bloem
3/4 cup/175 gram suiker
1/2 cup/50 gram cacaopoeder
1 tsp/5 gram bakpoeder
1/4 tsp/ 1 gram zout
1/2 cup/120 ml. appelmoes
1/4 cup/60 ml.  maple syrup
1/4 cup/60 ml. plantaardige melk
1/4 cup/60 ml. zonnebloemolie
1 tsp/ 5 ml. vanille extract

Benodigdheden
bakblik 20 cm. x 20 cm. (ik kocht deze bij de Wibra voor een paar euro)
bakpapier
Dr. Oetker chocostiften (let op: niet vegan!)
discodip (ik gebruikte die van BioVegan te koop bij EkoPlaza)
6 vegan zuurstokjes, doormidden gebroken (let op de enummers: de meesten bevatten het e-nummer E120 wat ook wel karmijn genoemd wordt. Dit wordt gemaakt van schildluizen. Ik vond vegan zuurstokjes bij de Action!)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik in met wat olie. Doe de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een grote kom en meng. Doe dan de appelmoes, maple syrup, plantaardige melk, zonnebloemolie en vanille extract in een andere kom en meng ook dit goed door. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten. Roer door met een spatel en giet in het bakblik. Bak ongeveer 35 minuten in de oven. Wanneer je een satéprikker in de brownie steekt en deze er schoon uit komt, is de taart klaar. Laat goed afkoelen. Snij vervolgens in driehoekjes. Steek in iedere brownie onderin een half zuurstokje. Teken er met de chocostiften ‘slingers’ op en bestrooi met discodip.

Brownie kerstbomen

Brownie kerstbomen

Brownie kerstbomen

Brownie kerstbomen

Brownie kerstbomen

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Mieke

    Lekker makkelijk recept! Hij staat nu in de oven. Ik zal laten weten hoe ie bevallen is!

    23 december 2017 at 15:20
  • reageer