Afdrukken

Broodje avocado met tofu scramble

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • boterhammen
  • olie of plantaardige boter, om in te bakken
  • 1 blok tofu naturel
  • flinke snuf kurkuma (geelwortel)
  • kala namak, hoeveelheid naar smaak
  • peper
  • zout
  • 2 avocado’s
  • gemengde sla
  • gemalen rode chilivlokken

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu uitlekken en wikkel in een schone theedoek of keukenpapier. Leg het op een bord en leg er een tweede bord op en laat er iets zwaars op rusten. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk vocht uit het blok tofu geperst. Laat dit een half uurtje staan en dep het blok tofu extra droog.
  • Verbrokkel de tofu met je handen in kleine stukjes en doe deze in een schaal.
  • Voeg de kurkuma toe tot het de gewenste gele kleur heeft. Voeg dan de kala namak toe, hoeveelheid naar smaak. Ik gebruikte op 1 blok tofu ongeveer 2 theelepels. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de tofu een minuut of 5 op hoog vuur, goed blijven omscheppen.
  • Prak de avocado’s fijn
  • Verdeel de geprakte avocado over de boterhammen en vervolgens de sla erover.
  • Schep de tofu op de boterhammen en bestrooi met gemalen rode chilivlokken.

Notities

  • Kala namak geeft gerechten de geur en smaak van ei. Lees er hier meer over en ook waar je het kopen.
  • Je kunt ook (baby)spinazie gebruiken in plaats van de sla.