Boerenkoolsalade met tofu en kikkererwten

Met boerenkool kun je meer kanten op dan alleen maar een stamppot mee maken: deze gezonde groente leent zich ook heel goed als basis voor een lekkere salade. De truc is om de boerenkool eerst even een paar minuten te masseren met wat olie, zodat het wat zachter wordt. Klinkt een beetje vreemd, maar neem maar van mij aan: dat wordt smullen.

Ingrediënten
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gemalen komijnzaad
1 theelepels knoflookpoeder
1/2 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel zout
30 ml. citroensap
30 ml. olie
blik kikkererwten van 400 gram
1 blok tofu naturel, uitgelekt
400 gram boerenkool, fijngesneden
1/2 gele paprika, in dunne reepjes
1/4 komkommer, in dunne plakjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 graden. Vet een plat groot bakblik in met wat olie. Meng de paprika, komijn, knoflook, peper en zout in een grote kom. Doe de helft van dit mengsel in een ander kommetje en zet apart. Voeg 15 ml. citroensap en 15 ml. olie toe aan het mengsel in de grote kom en meng. Snij het blok tofu in kleine blokjes en doe deze bij het kruidenmengsel in de grote kom samen met de uitgelekte kikkererwten. Meng alles goed door elkaar en stort dit in het bakblik en bak 20 – 30 minuten in de oven, schep halverwege om. Voeg het overige citroensap en olie toe aan het apart gehouden kruidenmengsel en giet dit over de boerenkool. Masseer dit mengsel met je handen in de blaadjes van de boerenkool voor een minuut of twee. Verdeel de boerenkool over kommen en schep het tofu-kikkererwten mengsel er over en vervolgens de komkommer en paprika.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer