Blushing Rotterdam

Sinds juni dit jaar is Rotterdam een koffie- en lunchroom rijker: Blushing, van niemand minder dan Gordon. Na de vestigingen in Blaricum en Amsterdam koos hij een prachtige locatie uit op de hoek van de Coolsingel en het Weena voor zijn naar eigen zeggen healthy coffee concept. Nadat de meeste drukte is geweest, ben ik er een hapje gaan eten. Ik vertel je in dit artikel wat ik er van vond! 

Gordon
Gordon vind ik een bijzondere en leuke vent: ik lig dubbel om zijn programma’s met Gerard Joling en vind dat zij zulk goed werk verrichten voor de ouderen, zoals gisteravond een groot deel van Nederland ook niet onberoerd liet. Daarnaast volg ik Gordon op Facebook en ben ik hem de afgelopen maanden nóg leuker gaan vinden: Gordon is namelijk vegan geworden! Wie hem op social media volgt, is zijn enthousiasme vast niet ontgaan. Ik vind dit zo fantastisch: een bekende Nederlander die het vegan pad kiest én deelt hoe dat is. Neem deze post, op Facebook:

Al een aantal maanden stond Blushing op mijn lijstje om te bezoeken. Ik liep er al vaak langs, maar wilde de grote drukte mijden en gaan wanneer het nieuwe er vanaf was. Op een druilerige middag ergens doordeweeks. What better day dan vandaag: Fabien was vrij, het regende pijpenstelen. We wilden lunchen bij La Place in het net geopende Hudson’s Bay. Beteuterd keek ik er rond, terwijl ik mijn dienblad vastgeklemd had. Niks. Niet eens een pasta, want met pesto dus met kaas. Niet eens een patatje. Maar oh ja! Da’s waar ook! Blushing! Fabien leek het ook wel wat, dus trotseerden we een stortbui en liepen we er heen. Ah, ik ben toch zo benieuwd wat er allemaal voor lekkers op de kaart staat daar!

Vriendelijke ontvangst
We werden vriendelijk ontvangen door een dame en mochten boven een plekje uitkiezen. Het was gelukkig niet druk, dus er was voldoende keus om te zitten en we zochten een tafeltje. Wat een mooi pand: de inrichting was precies zoals je je kunt voorstellen bij een persoonlijkheid als Gordon. Luxe, behoorlijk tikkie kitch maar op een fijne manier. En veel wit, goud en marmer. Er klonk prettige muziek op de achtergrond en er was zicht op een aanrecht waarachter twee dames druk waren met het bereiden van broodjes en salades. So far, so good!

De kaart
Zeker omdat Gordon een vegan lifestyle heeft omarmd en al helemaal omdat het woord healthy groots boven de ingang vermeld staat, was ik er blind van uit gegaan dat ik hier als veganist lekker kon eten. Tenminste de keus had uit, say, 3 á 4 gerechten. Maar helaas. Ik zag geen enkele vegan optie op de kaart. Toen ik de dame die onze bestelling op kwam nemen hiernaar vroeg, wees ze wat ongeïnteresseerd naar een afbeelding van een burger op de menukaart. “Euh ja je kan deze nemen, die is vegetarisch”. Toen ik vroeg of er ook andere opties waren raadde ze me de Cauliflower Power aan, die op een aparte kaart vermeld stond in de menustandaard. Lekker! Maar ehm, daar zit Parmezaanse kaas door én pesto, waar ook meestal kaas in zit. “Dan kun je de Kinky couscous nemen”. Maar…daar zit kip of tonijn in. En feta en ik eet dus ook geen kaas. “Dan laten we dat er uit”, was de suggestie van de dame. Een beetje verbouwereerd zei ik dat ik die dan wel wilde, zonder de tonijn en zonder de kip. En geen feta. Ik nam tenminste aan dat er wel iets anders voor in de plaats zou komen. Toch? Fabien bestelde Gordon’s favourite: een sandwich met pastrami.

Kinky? Not so much
Terwijl Fabien genoot van zijn bestelling, de boterham belegd met warme pastrami, koolsla, augurk, tomaat, Parmezaanse kaas, rucola en dijon mosterd, prikte ik wat teleurgesteld in mijn salade.

Echt, ik beloof je: ik ben geen zeur. Je zult dan ook zelden een negatieve review lezen hier op wateetjedanwel.nl, omdat ik al heel snel tevreden ben. Ik ben geen culi-snob en ik ben ook geen veeleisende lastige eter (ik wilde zeggen rel-vegan, maar dan krijg ik geheid ruzie met sommige mensen maar voor beeldvormings-sake: you get it, right?) Ik ben de moeilijkste niet, maar dit? Ik ken Gordon niet persoonlijk, maar kan me goed voorstellen dat wanneer hij er bij was geweest, hij al blushing met het schaamrood op zijn wangen dit bordje had teruggebracht naar de keuken. Want wat kreeg ik? Droge quinoa, rucola, een paar stukjes bleekselderij en een verdwaald blokje avocado, veel rode ui, een paar slierten geroosterde paprika en een hand cashewnoten en zonnebloempitten. Geen dressing of zo weinig dat ik ‘m in elk geval niet kon ontdekken.

Wat ik had gedaan
Had het gewoon eerlijk gezegd: joh, we zijn niet berekend op vegans. We hebben geen plantaardige opties, sorry. Of had in ieder geval een stuk van de prijs gehaald. Want bijna 13 euro voor een bordje droge quinoa met sla is echt krankzinnig. Ik wilde dit graag aangeven. Wachtte steeds tot de dame die ons bediende mijn blik ving. Ze keurde ons echter geen blik waardig en informeerde niet één keer of het smaakte. Dan had ik absoluut aangegeven dat ik de salade niet te haggelen vond, zo droog. Ook bij het afrekenen, we liepen zelf maar naar de bar na te wachten kwam de vraag niet of het gesmaakt had. De enige vraag die gesteld werd was of ik een bonnetje wilde. Bij het weggaan bleef onze ‘tot ziens’ in de lucht hangen, geen van de drie dames achter de bar die ons hoorde. Jammer.

Lieve Gordon
Echt jammer. Ik vind het zo vervelend dat dit is gebeurd. Want ik had zo graag hier op wateetjedanwel.nl een mooie review geschreven over jouw mooie business, die verder goed in elkaar zit. De grappige namen op je menukaart (Gekkigeit salade en het Justin Bieber Hour met de klap van de guacamole, helemaal mijn soort humor), de mooie styling van de zaak, de supertoffe locatie in Rotterdam: zo goed! Maar lieve Gordon! Jij als mede-vegan moet mijn teleurstelling toch begrijpen? Ik las laatst je post op Facebook, waarop je aangaf nergens fatsoenlijk vegan te kunnen eten op Schiphol (alsnog een tip: LEON’s, tegenover Burger King nog voor de douane). Dat je handen jeukten daar een Blushing te openen. Frustrerend toch, right? Dus: lieve Gordon! Zet ten minste één vegan optie op je kaart. Ik zag in je aankondiging dat er een nieuwe kaart komt met vegan scrambled tofu als ontbijt, super: maar komen er dan ook vegan opties voor de lunch? Want dan kom ik met liefde weer en plaats ik een review deel 2. Echt. ik weet zeker dat het kan, daar in je mooie pand in mijn mooie stad. Als je tips wil of suggesties voor lekkere vegan opties: mail en ik kom eraan. Neem ik vegan lekkers voor je mee, okay? Deal?

Blushing Rotterdam
Coolsingel 4B
3011 AD Rotterdam
Website
Maandag t/m zondag: 8.00 uur – 18.00 uur

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Nicole

    Sowieso een kwestie van verkeerd personeel dus. Een kok die zijn vak verstaat kan heus wel een smakelijke vegan hap klaarmaken. Hopen dat ‘Goor’ (what’s in a name) hier nota van neemt. 🙂

    8 september 2017 at 21:33
  • reageer