Afdrukken

Bleierkoeken

De eierkoeken zijn vers gebakken het lekkerst, doe ze na het afkoelen in luchtdichte bewaardoos. Ze zijn beperkt houdbaar, na een dag worden ze wat taai. Liefst bakken en dezelfde dag eten dus!

Ingrediƫnten

Scale
  • 85 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels Dr. Oetker citroenrasp, zie notities
  • 80 gram appelmoes
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de witte basterdsuiker, vanillesuiker, citroenrasp en appelmoes in een mixer tot een egaal mengsel.
  • Voeg het bakpoeder en zout toe aan de bloem.
  • Zeef de bloem boven het suikermengsel en vouw (met de hand, dus niet met de mixer!) met een spatel voorzichtig om, zodat het zo luchtig mogelijk blijft.
  • Wanneer je geen bloem meer ziet is het goed gemengd.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schep het beslag in 3 gelijke hoeveelheden in hoopjes op het bakpapier. Het hoeft niet heel netjes, tijdens het bakken loopt het beslag vanzelf uit tot een ronde vorm.
  • Bak de bleierkoeken in ongeveer 10 minuten gaar, tot ze goudbruin kleuren.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Notities

  • Je kunt er ook voor kiezen om zelf citroen te raspen. Ik vind het gemak van een potje citroenrasp van Dr. Oetker fijn, dit is heel lang houdbaar in de koelkast en ideaal voor baksels als deze.