Bladerdeeg rolletjes met hazelnoten en kokos

Heel eenvoudig om te maken maar zo ontzettend lekker: rolletjes van bladerdeeg gevuld met chocolade, hazelnoten en kokos. Je kunt hierbij ook variëren met andere soorten noten zoals walnoot of amandelen!

Afdrukken

Chocoladebroodjes met hazelnoten en kokos

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
  • 35 gram plantaardige boter
  • 25 gram rietsuiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram hazelnoten
  • 25 gram geraspte kokos

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit.
  • Smelt de boter en verdeel dit met een bakkwastje over het bladerdeeg.
  • Smelt de chocolade en verdeel dit over de bladerdeeg met een bakkwastje.
  • Strooi de geraspte kokos er over.
  • Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine en strooi samen met de rietsuiker over de kokos.
  • Rol de bladerdeeg op aan de lange kant.
  • Snij in 12 gelijke stukken.
  • Vet een muffinblik in.
  • Leg de rolletjes in de holtes van het muffinblik. Het hoeft niet perfect, want ze zetten tijdens het bakken uit en nemen de vorm van het muffinblik aan.
  • Bak 20 minuten in de oven.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer