Bladerdeeg rolletjes met hazelnoten en kokos

Heel eenvoudig om te maken maar zo ontzettend lekker: rolletjes van bladerdeeg gevuld met chocolade, hazelnoten en kokos. Je kunt hierbij ook variëren met andere soorten noten zoals walnoot of amandelen!

Afdrukken

Chocoladebroodjes met hazelnoten en kokos

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 rol vers bladerdeeg, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
  • 35 gram plantaardige boter
  • 25 gram rietsuiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram hazelnoten
  • 25 gram geraspte kokos

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit.
  • Smelt de boter en verdeel dit met een bakkwastje over het bladerdeeg.
  • Smelt de chocolade en verdeel dit over de bladerdeeg met een bakkwastje.
  • Strooi de geraspte kokos er over.
  • Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine en strooi samen met de rietsuiker over de kokos.
  • Rol de bladerdeeg op aan de lange kant.
  • Snij in 12 gelijke stukken.
  • Vet een muffinblik in.
  • Leg de rolletjes in de holtes van het muffinblik. Het hoeft niet perfect, want ze zetten tijdens het bakken uit en nemen de vorm van het muffinblik aan.
  • Bak 20 minuten in de oven.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Anne

    Deze dit weekend gemaakt, waren erg lekker!
    Super snel en met dingen die ik altijd wel in huis heb.
    Door tijdgebrek heb ik de chocolade gehakt en eroverheen gestrooid ipv eerst gesmolten en dat werkte gelukkig prima 🙂

    23 november 2020 at 10:08
  • Reply Nelleke

    Vandaag gemaakt. Erg lekker! Had wel geen muffin bakvorm, maar had er nog eentje met 6 van die kleine rechthoekige vormpjes en dat werkte ook prima. Zag er alleen niet zo mooi uit als die van jou, maar ok, het smaakt vast niet anders 🙂 . Dankjewel voor het recept!

    2 mei 2021 at 17:16
  • reageer

    Recipe rating