Heel eenvoudig om te maken maar zo ontzettend lekker: rolletjes van bladerdeeg gevuld met chocolade, hazelnoten en kokos. Je kunt hierbij ook variëren met andere soorten noten zoals walnoot of amandelen!
Chocoladebroodjes met hazelnoten en kokos
Ingrediënten
Scale
- 1 rol vers bladerdeeg, bijvoorbeeld van het huismerk van AH
- 35 gram plantaardige boter
- 25 gram rietsuiker
- 100 gram pure chocolade
- 75 gram hazelnoten
- 25 gram geraspte kokos
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rol het bladerdeeg uit.
- Smelt de boter en verdeel dit met een bakkwastje over het bladerdeeg.
- Smelt de chocolade en verdeel dit over de bladerdeeg met een bakkwastje.
- Strooi de geraspte kokos er over.
- Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine en strooi samen met de rietsuiker over de kokos.
- Rol de bladerdeeg op aan de lange kant.
- Snij in 12 gelijke stukken.
- Vet een muffinblik in.
- Leg de rolletjes in de holtes van het muffinblik. Het hoeft niet perfect, want ze zetten tijdens het bakken uit en nemen de vorm van het muffinblik aan.
- Bak 20 minuten in de oven.
2 reacties
Deze dit weekend gemaakt, waren erg lekker!
23 november 2020 at 10:08Super snel en met dingen die ik altijd wel in huis heb.
Door tijdgebrek heb ik de chocolade gehakt en eroverheen gestrooid ipv eerst gesmolten en dat werkte gelukkig prima 🙂
Vandaag gemaakt. Erg lekker! Had wel geen muffin bakvorm, maar had er nog eentje met 6 van die kleine rechthoekige vormpjes en dat werkte ook prima. Zag er alleen niet zo mooi uit als die van jou, maar ok, het smaakt vast niet anders 🙂 . Dankjewel voor het recept!
★★★★
2 mei 2021 at 17:16