Afdrukken

Bananensplit versie 1

Van te voren voorbereiden:

Ingrediënten

Scale

caramel-chocolade saus

  • 10 dadels
  • 2 eetlepels tahin, zie notities
  • 200 ml. kokosmelk, zie notities
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Bereidingswijze

  • Week de dadels voor 20 minuten in een bakje met heet water zodat ze zacht worden.
  • Meng de bevroren banaan met een scheutje plantaardige melk in een krachtige blender of keukenmachine tot het de structuur van roomijs heeft.
  • Wanneer het bananenijs te zacht/vloeibaar is geworden, zet het dan even terug in de vriezer.
  • Giet de dadels af.
  • Maak de caramel-chocolade saus door alle ingrediënten te mengen tot een saus in een blender of keukenmachine.
  • Verwijder de schil van de banaan en snij in de lengte doormidden.
  • Leg de beide helften op een langwerpige schaal of bord.
  • Schep twee bollen bananenijs tussen de bananenhelften. Schep kokosslagroom tussen de twee bollen in.
  • Verdeel de caramel-chocolade saus, fijngehakte hazelnoten en kokosschaafsel erover en serveer.

Notities

  • Tahin is sesampasta. Zelf gebruik ik het liefste de tahin van Sebahat die je in de meeste supermarkten kunt kopen, zoals bij Jumbo.
  • Voor deze caramelsaus gebruikte ik een kartonnen pakje van het huismerk van Albert Heijn met inhoud van 200 ml.
  • Je hebt maar een beetje van de caramelsaus nodig, halveer als je wil de hoeveelheden, maar je zult zien dat het heel lekker is: doe het in een afgesloten pot en bewaar het enkele dagen in de koelkast. Heerlijk over pannenkoeken en andere toetjes!