Week de dadels voor 20 minuten in een bakje met heet water zodat ze zacht worden.
Meng de bevroren banaan met een scheutje plantaardige melk in een krachtige blender of keukenmachine tot het de structuur van roomijs heeft.
Wanneer het bananenijs te zacht/vloeibaar is geworden, zet het dan even terug in de vriezer.
Giet de dadels af.
Maak de caramel-chocolade saus door alle ingrediënten te mengen tot een saus in een blender of keukenmachine.
Verwijder de schil van de banaan en snij in de lengte doormidden.
Leg de beide helften op een langwerpige schaal of bord.
Schep twee bollen bananenijs tussen de bananenhelften. Schep kokosslagroom tussen de twee bollen in.
Verdeel de caramel-chocolade saus, fijngehakte hazelnoten en kokosschaafsel erover en serveer.
Notities
Tahin is sesampasta. Zelf gebruik ik het liefste de tahin van Sebahat die je in de meeste supermarkten kunt kopen, zoals bij Jumbo.
Voor deze caramelsaus gebruikte ik een kartonnen pakje van het huismerk van Albert Heijn met inhoud van 200 ml.
Je hebt maar een beetje van de caramelsaus nodig, halveer als je wil de hoeveelheden, maar je zult zien dat het heel lekker is: doe het in een afgesloten pot en bewaar het enkele dagen in de koelkast. Heerlijk over pannenkoeken en andere toetjes!