Bananenpannenkoekjes

Van die recepten waar je letterlijk maar 3 of 4 ingrediënten voor nodig hebt en je nog echt iets lekkers mee op tafel zet: ik kan er geen genoeg van krijgen. Neem deze pannenkoekjes nou: meer dan een rijpe banaan, wat havermout en (plantaardige) melk en olie om in te bakken heb je niet nodig! En lekker dat ze zijn!

Onlangs kreeg ik iets leuks opgestuurd van Mister Kitchen: de 7 nieuwe soorten pindakaas. Niet allemaal vegan, maar de meeste gelukkig wel. Yay! Je kunt deze soorten mét een top t-shirt winnen via deze winactie. Zelf ben ik begonnen met het proberen van de smaak kokos maple. Ik zag meteen voor me hoe lekker dit moest smaken op een stapeltje warme versgebakken pannenkoekjes. Dat de pindakaas dan een beetje smelt, bestrooid met crunchy geraspte kokos en wat extra banaan on the side. Ik had goed gegokt: de perfecte combinatie! Natuurlijk kun je deze pindakaas ook vervangen door gewone pindakaas en een scheutje maple syrup. Of kiezen voor gewone pindakaas. Of alleen maple syrup. Het is jouw feestje. Jouw party on a plate!

Ingrediënten voor ongeveer 4 pannenkoekjes
1 rijpe banaan
1/2 cup/50 gram havermout
1/2 cup/120 ml. (plantaardige) melk
olie om in te bakken, bijvoorbeeld kokosolie

Bereidingswijze
Maal de havermout fijn in een blender of keukenmachine. Voeg de banaan en melk toe en meng tot een glad beslag. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes. Lekker met een schep pindakaas, geraspte kokos en plakjes banaan als garnering.

Love my new shirt! <3

Bananenpannenkoekjes

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Geroosterde radijs

Geroosterde radijs

Radijsjes worden meestal rauw gegeten als gezonde snack of in de sla of door rauwkost. Deze pittige scherpe groente krijgt een heel andere en mildere smaak door het te roosteren. Geroosterde radijs: verrassend lekker! ...
Wraps met hummus en wortel

Wraps met hummus en wortel

Heel eenvoudig maar vol smaak: wraps met hummus, wortel en tuinkers. Ideaal als snelle lunch! ...
Facon

Facon

Facon: bacon met de f van fake. Fake bacon dus. Deze vegan versie is gemaakt van shii takes en is een prima hartige vervanger voor bacon in gerechten zoals carbonara pasta en ook lekker als gezonde snack voor tussendoor ...
Grapefruit uit de oven

Grapefruit uit de oven

Een heerlijk en gezond ontbijtje, dessert of tussendoortje: grapefruit uit de oven ...
Vegan panna cotta

Vegan panna cotta

Panna cotta is een Italiaans nagerecht waarvan de naam letterlijke gekookte room betekent. Deze versie is vegan en supermakkelijk om te maken. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig! ...
Kaneelsuiker tortilla koekjes

Kaneelsuiker tortilla koekjes

Wat is dit een ontdekking! Flinterdunne koekjes gemaakt van in de koekenpan gebakken tortilla's en gezoet met suiker en kaneel. In elke vorm die je maar wil, ik koos voor harten en cirkels. Onwijs lekker, de tortilla is krokant en heeft op deze manier wat weg van matzes ...
Coconut cookies

Coconut cookies

Coconut en cats, what's not to like? Deze vegan koekjes maak je met maar vier ingrediënten en zijn in een handomdraai klaar. De koekjes zijn bros van buiten en van binnen een beetje chewy en zacht. Oh ja, en de cookiecutter kocht ik online bij Mini in the box voor ...
Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Met slechts drie ingrediënten maak je deze kleurrijke, lekkere en helemaal niet zo-slecht-voor-je stukken chocolade. Of meer ingrediënten als je nog meer toppings wil, natuurlijk. De basis is chocolade van een zo hoog mogelijk cacao gehalte. Ik koop de mijne bij Aldi zoals ik hier al beschreef. De chocolade smelt ...
Fruitige ijssticks

Fruitige ijssticks

Hoe leuk zijn deze vrolijk gekleurde langwerpige ijsblokjes gevuld met stukjes fruit? Heel eenvoudig te maken met het PLASTIS ijsblokjesvorm die je bij IKEA kunt kopen voor  € 0,99 cent ...
Gezouten tahin caramel bites

Gezouten tahin caramel bites

Deze caramels zijn supermakkelijk te maken maar zo lekker. Er gaat een beetje zeezout over heen. Mocht je nog niet bekend zijn met zout over zoet, probeer het eens. Een snufje zout in bijvoorbeeld chocolademelk brengt de chocoladesmaak nog meer naar voren ...

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer