Bananenchips

Deze chips van bakbanaan maak je heel eenvoudig in de oven. Een verantwoorde en slanke snack of bijgerecht, die je kunt kruiden naar smaak! Helaas werkt dit niet met gewone bananen, je hebt hier echt de bakbananen, ook wel plantain bananen voor nodig. Deze kun je in toko’s kopen en sommige supermarkten op de groenteafdeling. Bakbananen zijn steviger dan de gewone variant, hebben een dikkere schil en bevatten meer zetmeel. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ze ideaal om te bakken. Al eerder maakte ik er deze tostones mee.

Ingrediënten
2 bakbananen
1 eetlepel olie
1 teaspoon cayennepeper

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de bananen en maak dunne plakken met een kaasschaaf. Leg de plakken naast elkaar op het bakpapier en besprenkel met de olie. Smeer de olie met een bakkwastje uit over de plakken zodat ze allemaal bedekt zijn. Bestrooi met de cayennepeper en bak 10-15 minuten in de oven. Laat afkoelen, liefst op een rooster.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Vegan kruidnootjes

Vegan kruidnootjes

Deze kruidnootjes zijn gemaakt zonder eieren, boter en geraffineerde suiker. Een stuk minder mierzoet dan de gewone versie uit de winkel, maar zeker ook lekker en een heel stuk gezonder. Ze zijn bovendien super makkelijk om te maken en alle ingrediënten kun je tegenwoordig gewoon in vrijwel alle supermarkten kopen ...
Lees verder
Druiven stokjes

Druiven stokjes

Alle bevroren druiven op een stokje! Prik pitloze witte druiven op een saté prikker en zet een paar uur in de vriezer. Een gezond tussendoortje ...
Lees verder
Portobello steaks

Portobello steaks

Dit is een heerlijke ontdekking. Gaat prima door als vleesvervanger bij de maaltijd! ...
Lees verder
Two ingredient banaan kokos koekjes

Two ingredient banaan kokos koekjes

Twee ingrediënten ja: en lekker dat het is! Ingrediënten 1 banaan 3/4 cup geraspte kokos Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakplaat in. Meng de banaan met de kokos in een keukenmachine of gebruik zoals ik een staafmixer en een hoge mengbeker, dat ging prima. Neem ...
Lees verder
Chocolade appeltjes

Chocolade appeltjes

Een gezond tussendoortje, ook leuk om te trakteren! Ingrediënten voor 8 partjes 1 Granny Smith appel scheutje citroensap pure chocolade walnoten Bereidingswijze Was de appel goed en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snij de appel doormidden, en snij de twee helften ook weer doormidden. Snij iedere part doormidden, nu ...
Lees verder
No bake pindakaas koekjes

No bake pindakaas koekjes

Hier komt geen oven aan te pas en ook blijft de suiker achterwege maar die mis je niet vanwege de zoetheid van de dadels. Een heel gezond koekje dus, die ook bij kinderen in de smaak zal vallen. Ik bewaarde ze in de vriezer, je kunt ze dan ook direct ...
Lees verder
Bananensuhsi met hennepzaad

Bananensuhsi met hennepzaad

Hennepzaad is een eiwitrijk superfood dat boordevol vezels zit. In combinatie met banaan en pindakaas maakt het een verantwoorde maar vooral lekkere snack. Dit tussendoortje/dessert zal ook vast in de smaak vallen bij kinderen! Ingrediënten banaan pindakaas hennepzaad (onder andere te koop bij Albert Heijn) Bereidingswijze Smeer pindakaas op de ...
Lees verder
Strawberry banana slushy

Strawberry banana slushy

Strawberry banana slushy is een drankje dat al tijden op Pinterest rondgaat en ik nu eindelijk eens heb geprobeerd. Erg lekker en verfrissend en met maar 3 ingrediënten! Ingrediënten 1 cup bevroren aardbeien 2 bananen 1/2 blikje 7 Up light Bereidingswijze Mix alles in een blender en schenk in een ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer