Deze chips van bakbanaan maak je heel eenvoudig in de oven. Een verantwoorde en slanke snack of bijgerecht, die je kunt kruiden naar smaak! Helaas werkt dit niet met gewone bananen, je hebt hier echt de bakbananen, ook wel plantain bananen voor nodig. Deze kun je in toko’s kopen en sommige supermarkten op de groenteafdeling. Bakbananen zijn steviger dan de gewone variant, hebben een dikkere schil en bevatten meer zetmeel. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ze ideaal om te bakken. Al eerder maakte ik er deze tostones mee.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de bananen en maak dunne plakken met een kaasschaaf. Leg de plakken naast elkaar op het bakpapier en besprenkel met de olie. Smeer de olie met een bakkwastje uit over de plakken zodat ze allemaal bedekt zijn. Bestrooi met de cayennepeper en bak 10-15 minuten in de oven. Laat afkoelen, liefst op een rooster.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
Heb je wel eens gehoord van de Latijns-Amerikaanse drank Agua Fresca? Het betekent letterlijk in het Spaans 'koele waters' en wordt vooral veel in Mexico gedronken. Het bestaat uit fruit, limoen of citoensap, water en agave siroop. Heel verfrissend en gezond en je kunt er eindeloos mee variëren ...
Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Wat een lekkere ontdekking: tostones! Dit zijn gefrituurde plakken bakbanaan die gezouten als chips worden gegeten of bij de maaltijd. Ook worden ze in sommige landen als hapje gegeten, belegd met bijvoorbeeld kaas of vlees. In plaats van de traditionele frituurpan gebruikte ik een laagje kokosolie om de tostones in te ...
Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Lekkere knapperige croutons voor over salades of in de soep: die maak je heel makkelijk zelf. En het is ook een ideale manier om oud brood mee op te maken! ...
Probeer eens deze groentechips in plaats van die met aardappel. Omdat ze in de oven worden gebakken zijn ze een stuk beter voor de lijn en je krijgt er meteen wat extra groenten door binnen! ...
Sinaasappelschillen? Die gooi je toch weg, right? Ja, dat dacht ik dus ook. Tot ik erachter kwam dat je ze heel makkelijk om tot toveren tot een lekkernij dat je gerust snoep kunt noemen: gesuikerde sinaasappelschil of in het Engels: candied orange peels. Leuk om cadeau te doen! Na het inkoken ...
geen reacties