Bananenbrood balletjes (raw)

Voedzame en lekkere snacks voor tussendoor of als extraatje in de lunchtrommel.

Ingrediënten
1 banaan
80 gram geraspte kokos en extra om balletjes door te rollen
45 gram zonnebloempitten
1 tbsp/15 ml. kokosolie
1 tsp/5 ml. vanille extract
1/2 tsp kaneel
1/4 tsp nootmuskaat
snufje zout
1 tbsp/15 ml. agave siroop of maple syrup

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad geheel. Als het mengsel te droog blijft, voeg dan wat extra kokosolie toe. Is het mengsel te vloeibaar om balletjes van te draaien, voeg dan wat extra geraspte kokos toe. Draai gelijkmatige balletjes en rol deze door geraspte kokos. Leg ze op een met bakpapier bekleed bord en zet een uurtje in de koelkast om steviger te laten worden. Bewaar in de koelkast of vriezer in een vershouddoos.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Wat een leuke variant, thnx voor het recept!

    30 december 2016 at 22:29
  • reageer