Veggie lasagne

Dit artikel bevat vegetarische producten. Alle producten die geplaatst zijn na 1 april 2017 zijn 100% vegan. 

Ik maakte deze lekkere veggie lasagne met als basis één van de nieuwe verse sauzen van Albert Heijn: de pastasaus tomaat en olijf. Deze lasagne kun je heel makkelijk veganizen: laat de lasagnebladen weg en vervang deze door wat meer courgetteplakken toe te voegen.

Ingrediënten
1 pak verse lasagnebladen*
1 pot AH verse pastasaus tomaat olijf
1 courgette
2 tomaten
olie, om in te bakken
vegan ricotta, recept
paneermeel of panko **
edelgistvlokken ***
pijnboompitten
verse basilicum, om te garneren

* vegan? Vervang deze bladen dan door een extra courgette plakken
** panko zijn Japanse witte broodkruimels
*** dit zijn vlokken van gist die vegan gerechten een kazige smaak geven. Je kunt deze vlokken kopen in natuurwinkels en bio supermarkten, maar tegenwoordig ook in veel gewone supermarkten.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in dunne lange plakken met een kaasschaaf. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de repen aan beide kanten tot ze beginnen te kleuren. Laat de repen uitlekken op keukenpapier. Snij de tomaten in dunne plakken. Schep een laagje pastasaus in een ovenschaal. Leg er een lasagneblad op en dan een laagje met ricotta. Leg er dan drie repen courgette op en dan een laag met plakken tomaat en herhaal deze volgorde tot de schaal bijna gevuld is. Eindig met een laagje pastasaus en leg er nog wat plakjes tomaat op en bestrooi met een laagje paneermeel of panko en een laagje edelgistvlokken. Zet de lasagne 25 – 30 minuten in de oven tot de bovenkant begint te kleuren. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Garneer de lasagne met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum. Lekker met een groene salade of stokbrood.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer