Vegan tiramisu

Weer zoiets dat al tijden op mijn te maken lijstje stond. Het kwam er maar steeds niet van, tot afgelopen weekend. Ik maakte deze tiramisu met als basis silken tofu, ook wel bekend als zijden tofu. En dat heeft me toch goed uitgepakt! Fabien, die normaal totaal niet houdt van dingen waar tofu in zit vond dit zelfs lekker én het helemaal precies lijken op the real thing. Ik ben het met hem eens! 

Silken tofu

Deze variant van tofu is een stuk zachter dan de stevigere blokken die je waarschijnlijk kent uit de supermarkt. Het is door de structuur en de milde smaak perfect toepasbaar voor desserts, maar ook soepen en sauzen. Wil je er meer over lezen en zien wat je er nog meer mee kunt maken? Kijk dan eens naar dit artikel Tofu en tempeh: wat is het en hoe bereid je het?

Afdrukken

Vegan tiramisu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale

Ingrediënten

  • 400 gram silken tofu
  • 175 ml. koude sterke koffie of espresso
  • 125 gram plantaardige margarine
  • 3 eetlepels suiker
  • 35 ml. sinaasappelsap
  • 25 ml. Amaretto of rum
  • vegan biscuits, zie notities
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  • Smelt de margarine in een steelpan en laat afkoelen.
  • Meng de tofu, sinaasappelsap, rietsuiker en Amaretto of rum in een blender en voeg beetje bij beetje de margarine toe tot het een egaal mengsel is.
  • Schenk de koffie of espresso in een platte schaal
  • schaal van ongeveer 15 cm. x 15 cm. of diep bord en doop de koekjes er in. Leg 1 laag in koffie gedoopte koekjes in de schaal.
  • Bedek met een laag van het tofu mengsel, bedek met een laag koekjes en ga zo door. Eindig met een laag met het tofu mengsel.
  • Bestrooi met cacaopoeder.
  • Zet een nacht in de koelkast.
  • Ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Notities

Enkele biscuitjes die vegan zijn:

  • Albert Heijn thee biscuits
  • Albert Heijn Marie biscuits
  • Albert Heijn digestive
  • McVitie’s digestive original
  • G’woon digestive
  • Jumbo Marie biscuits

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Kira

    Wat voor amaretto/rum is vegan?

    19 december 2018 at 20:46
  • Reply Jolanda

    Als je kijkt naar de ingrediënten van de Veganz koekjes zie ik daar een vreemde fout. In 100 gr koekjes zit maar liefst 1130 g zout ?? héél bijzonder….
    Verder lijkt het me een heerlijk recept hoor!

    17 augustus 2020 at 20:35
  • Reply Jolanda

    Mmmm gisteren dit recept gemaakt. Wat geweldig die silken tofu! Echt heerlijk dit, wel wat machtiger dan de versie die ik voorheen maakte (met eieren en mascarpone), maar ik durf nu zelf te gaan experimenteren. Maar echt zo blij hiermee, dus dankjewel voor de inspiratie ??

    22 november 2020 at 21:20
  • Reply Lotte

    Voor morgen gemaakt net! Ik ben super benieuwd. 🙂

    23 december 2020 at 12:25
  • Reply Natascha De Vries-van Roon

    Gisteren gemaakt. Hij is bij mij te nat geworden. Heb de koekjes te lang laten weken denk ik.






    14 november 2021 at 11:24
  • Reply Manfred

    Heerlijk!
    Volgende keer de koekjes iets korter in de koffie. Aanvankelijk te sompig. Mede doordat men hier niet konden wachten tot de volgende dag. 😁 Maar na de tweede dag echt super!
    Aangezien ik geen alcohol drink en de jonge kinderen ook niet heb ik de amaretto vervangen door agave siroop met een scheut amandel extract. Werkt supergoed!

    Ook getest op niets vermoedende gasten en men snapte niet dat je dit van tofu kunt maken. Top recept. Zeker een blijvertje. Dank!






    6 maart 2022 at 14:46
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star