Vegan Taste Test #17: Fairtrade Original bananenbloesem

Onlangs introduceerde Fairtrade Original een nieuw product: bananenbloesem. Een primeur in de supermarkt, want voorheen was dit alleen in de Aziatische supermarkt en sommige biologische supermarkten verkrijgbaar. Tijd voor een Taste Test: wat is het precies, hoe smaakt het en wat kun je er mee? Let’s go!

Fairtrade Original bananenbloesem in stukken

Bananenbloesem is de bloem die onderaan een tros bananen hangt en waaruit steeds weer opnieuw bananen groeien. Het hart van de bloem is zacht van structuur en heel geschikt om te bereiden als visvervanger. Het heeft een neutrale smaak en je kunt het stomen, koken of frituren of zo verwerken in een gerecht als visvrije makreelsalade.

Inhoud, prijs en verkrijgbaarheid

Fairtrade Original bananenbloesem in stukken is in blik met inhoud van 550 gram en is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,59.

De ingrediënten

Ingrediënten: Bananenbloesem (51%), water, zout, voedingszuur: citroenzuur (E330).

De voedingswaarden

  • kcal 16
  • vetten 0,2 gram
  • koolhydraten 4,7 gram
  • waarvan suikers 0,9 gram
  • vezels 2,5 gram
  • eiwitten 0,3 gram
  • zout 0,49 gram

De bereidingsmethode

Doe de inhoud van het blik in een vergiet en spoel af met water en laat uitlekken. Verwerk het vervolgens in het gerecht dat je ermee wil maken.

Eerste indruk

Ik heb al eens eerder bananenbloesem geprobeerd, ook uit blik uit de Aziatische supermarkt, dus ik was er al bekend mee. Ik maakte er toen vegan fish and chips mee, daar is bananebloesem heel geschikt voor! De verpakking ziet er mooi uit, fijn dat het nu ook gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is! Qua looks heeft het wat weg van jackfruit.

De smaak

De smaak is neutraal en de bananenbloesem neemt makkelijk smaken aan. Dat is een pluspunt, want zo kun je het de smaak geven die je maar wil.

Visvrije Thaise viskoekjes

Afgelopen maandag was er online een live kookshow te volgen met Evelien van Fairtrade Original en chef en Masterchef-finalist Naresh Ramdjas. Ik kookte vanuit mijn keuken mee en het gerecht dat we maakten was Thaise viskoekjes met zelfgemaakte chilisaus.

Je kunt de Bananenbloesem viskoekjes kookshow in de video hieronder terugkijken:

Wat was dat leuk om te doen! En wat was het resultaat lekker! Echt een aanrader. Deze Thaise viskoekjes zijn heel geschikt als tussendoortje of met bijvoorbeeld wat naanbrood als gerecht. En het was leerzaam, want ik had geen idee dat zelf chilisaus maken zo eenvoudig was. En veel lekkerder dan de kant en klare versie uit de winkel! Kijk hier voor het recept van de Thaise viskoekjes.

Zou ik het nog eens kopen?

Jazeker, dit is een heel goede vervanger voor vis! Zo heb ik er ook een heerlijke plantaardige salade Niçoise mee gemaakt waarbij de bananenbloesem tonijn vervangt, daarvan volgt het recept!

Dit artikel is een onderdeel uit de serie Vegan Taste Test. Bekijk de andere delen hieronder!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer