Vegan roze koeken

Het is jaren geleden dat ik roze koeken at: sinds ik weet hoe ze aan die mooie knalroze kleur komen, lustte ik ze niet meer. En dat niet alleen, sinds ik veganistisch eet laat ik alleen al vanwege de eieren en boter die er in zit links liggen. Maar eerlijk is eerlijk: ze zijn wel erg lekker. De hoogste tijd voor een vegan versie. Dat vegan gelijk staat aan gezond is trouwens een groot misverstand. Helaas, ook veganized roze koeken kunnen niet bepaald door als verantwoord tussendoortje maar hee: alles met mate, zo af en toe mag het heus!

Afdrukken

Vegan roze koeken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 8 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram plantaardige boter, zacht en op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 4 ei-vervangers in poedervorm aangelengd met water zoals No Egg, verkrijgbaar bij sommige supermarkten en biosupers
  • Maak zelf glazuur, dan heb je 300 gram poedersuiker en enkele eetlepels frambozensap nodig, dit maak je door frambozen door een zeef te drukken met een vork, zodat je de pitjes er uit laat. Goed mengen en je hebt roze glazuur!

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de taartvormpjes in met wat boter of kokosolie.
  • Roer de boter met de suiker en voeg dan de ei-vervangers toe.
  • Voeg de bloem er door.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Laat afkoelen en smeer een laagje glazuur op de koeken en laat dit hard worden.

Notities

  • De mini taart vormpjes zijn onder andere bij de HEMA verkrijgbaar.
  • Mocht je deze niet hebben of willen aanschaffen: je kunt ook papieren muffinvormpjes gebruiken. Vul ze niet helemaal: ongeveer voor een kwart. Je krijgt dan alleen mini roze koeken in plaats van het gewone formaat!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Inge

    Ik zag dit recept op de Facebook pagina en ik moest het proberen… Net het roze glazuur over de koekjes gedaan en ik heb er al een paar genomen (het zijn mini’s, want ik heb ze in muffin vormpjes gedaan!). Ze zijn lekker! Bedankt voor het recept :).

    16 september 2017 at 19:11
    • Reply Suzanne

      Wat goed om te horen, dank je!

      16 september 2017 at 19:37
  • Reply Petra

    ze zijn heerlijk me vriend heeft de meeste op binnen een dag hahahahahah en ik mag ze weer maken

    22 september 2017 at 13:33
    • Reply Suzanne

      Haha, goed om te horen dat ze in de smaak vallen!

      22 september 2017 at 22:52
  • Reply Yvonne

    Ik kan helaas nergens de rozeglazuur vinden zonder luisjes… ik heb er maar witte koeken van gemaakt.
    Maar jeetje zoooo lekker. Één nadeel ik zal ze niet snel nogeens maken….heb ze zo goed als zelfstandig binnen 24 uur opgegeten(toch zeker 6!). Aangezien ik niet tonnetje rond wil worden kan ik er maar beter bij uit de buurt blijven. Over een paar maandjes weer een keer. Ze zijn echt te lekker!!!

    2 november 2017 at 19:17
    • Reply Suzanne

      Zo jammer, Dr. Oetker heeft de receptuur veranderd en E120 toegevoegd. Het klopt dus dat je het niet kon vinden 🙁 maar je kunt het vrij gemakkelijk zelf maken! En witte koeken zijn ook niet verkeerd, toch. 😀 Leuk dat je ze gemaakt hebt!

      2 november 2017 at 22:01

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star