Vegan quiche

Quiche wordt traditioneel bereid met eieren. Maar dat betekent niet dat je als veganist geen quiche meer kunt eten: de eieren zijn heel goed te vervangen door tofu! En het fijne van quiche is is dat je er prima restjes groenten in kunt verwerken. Ik gebruikte wat champignons die op moesten en courgette, maar bijvoorbeeld paprika en spinazie zouden er ook heel goed in kunnen. Koud ook erg lekker!

Afdrukken

Vegan quiche

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 rol taartdeeg
  • 1 blok tofu naturel
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 á 3 teentjes verse knoflook, fijngesneden of geperst
  • 1 courgette, in dunne kleine stukjes
  • 1 bakje kastanjechampignons, in kleine stukjes
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • 12 eetlepels edelgistvlokken, zie notities
  • 12 theelepels kala namak, zie notities
  • peper
  • zout
  • 1 tomaat, in plakjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit (of laat de diepvries variant eerst ontdooien) en bekleed een springvorm er mee.
  • Prik enkele gaatjes onderin het deeg en zet apart. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit de ui tot deze glazig wordt.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg dan de courgette en champignons toe en bak enkele minuten tot de groenten zacht worden en de champignons beginnen te kleuren.
  • Voeg Italiaanse kruiden toe.
  • Laat het blok tofu uitlekken en breek in stukken, doe deze in een keukenmachine en meng helemaal fijn.
  • Voeg dit toe aan de groenten met de edelgistvlokken en kala namak, breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
  • Schept dit mengsel in de springvorm en beleg met plakjes tomaat.
  • Bak 30 – 35 minuten in de oven.

Notities

  • Het gekoelde bladerdeeg van het huismerk van AH is vegan. Je kunt ook diepvries bladerdeeg gebruiken: de diepvries bladerdeeg van Koopmans is vegan!
  • Edelgistvlokken geven gerechten een hartige smaak die op kaas lijkt. Je kunt ze kopen in biologische supermarkten en sommige gewone supermarkten op de reformafdeling.
  • Kala namak geeft gerechten een eismaak. Lees er hier meer over.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Naomi

    Hallo,

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    2 juni 2018 at 16:35
    • Reply Suzanne

      Hi Naomi, dat is lastig te zeggen. Het is voor 1 hele quiche. Hangt er vanaf of je een grote eter bent, er nog iets naast eet zoals een salade… een standaard quiche formaat dus!

      2 juni 2018 at 17:27
  • Reply Aurora

    Hoi! Lijkt me heerlijk en ik zou het graag eens maken. Heb jij misschien een lekker idee waarmee je de champignons kan vervangen? Dus lust ik namelijk echt niet ?

    27 september 2019 at 22:40
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star