Vegan kokos donuts

Hmmm deze vegan donuts zijn te lekker. Ik maakte ze met het donut bakblik dat ik onlangs bij Wibra kocht, zie dit artikel. Deze donuts zijn zacht, luchtig en lekker zoet. Heerlijk!

Ingrediënten voor 12 stuks
droge ingrediënten
1 cup + 1 tbsp/150 gram + 10 gram bloem (soort naar keuze)
1/4 cup/50 gram kokosbloesem- of (riet)suiker
1/4 cup/25 gram cacaopoeder
1 1/2 tsp/10 gram baking powder
1/2 tsp/3 gram kaneel
1/4 tsp/1 gram baking soda
natte ingrediënten
1 banaan, fijngeprakt
1/4 cup/60 ml. warme plantaardige melk
2 tbsp/30 ml. kokosolie, gesmolten
1 tbsp/15 ml. maple syrup
1 tsp/5 ml. appelazijn
glazuur
1/2 cup/65 gram poedersuiker
1 tbsp/15 ml. plantaardige melk
geraspte kokos

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een donut bakblik in met (kokos)olie.

Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Meng de natte ingrediënten in een andere kom en voeg deze toe aan de droge ingrediënten en meng. Het mengsel is heel stevig van structuur.

Verdeel het mengsel over het bakblik. Ik heb een blik met 6 stuks, dus heb het in 2 keer gebakken. Bak voor 8-9 minuten. Wanneer je een satéprikker in de donuts steekt en deze er schoon uit komt, zijn de donuts gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Meng de poedersuiker met de plantaardige melk tot glazuur. Dip de donuts hier in en bestrooi met geraspte kokos.

Vegan kokos donuts

Vegan kokos donuts

Vegan kokos donuts

Vegan kokos donuts

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Amber

    Lekker! Ik gebruik veel te weinig kokos terwijl ik het wel graag lust, toch maar weer eens kopen. 🙂

    30 juli 2015 at 10:49
  • Reply Annelies

    Dat ziet er echt te lekker uit!

    30 juli 2015 at 15:05
  • Reply Saskia

    Dat ziet er echt onwijs lekker uit! Bedankt voor het recept, ga het zeker een keer uit testen 🙂

    30 juli 2015 at 15:29
  • Reply Alise

    Zien er heerlijk uit……maar hoe lees ik het aller 1e ingrediënt ? Met de bloem……hoeveelheid snap ik niet, alvast dank

    Vr Gr alise

    30 juli 2015 at 20:09
  • Reply Angela | Great Body & Skin - A fashion model reveals her secrets ...

    Woe, heerlijk zeg! Vraagje: zou dit ook werken met glutenvrij meel?

    4 augustus 2015 at 09:43
    • Reply Suzanne

      Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar het is het proberen waard! Laat het even weten mocht je het proberen!

      5 augustus 2015 at 12:17

    reageer