Oh, deze cake is heerlijk met een hoofdletter H. Makkelijk te maken en goed te bewaren in de koelkast!
Ingrediënten
1 1/2 cup/260 gram speltbloem
1 cup/200 gram suiker
1/2 cup/50 gram cacaopoeder
1 tsp/8 gram baking soda
1/2 tsp/5 gram zout
1/3 cup/80 ml. kokosolie, gesmolten
1 tsp/5 ml. vanille extract
1 tsp/5 ml. witte azijn
3/4 cup./180 ml. water
3/8 cup/90 ml. plantaardige melk
extra kokosolie en cacaopoeder
topping
1 cup/160 gram pure chocolade, van een zo hoog mogelijk cacao percentage
1 tsp/5 ml. kokosolie, gesmolten
gedroogde kokos snippers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in met kokosolie en bestuif met cacaopoeder.
Doe de droge ingrediënten in een beslagkom en meng met een vork. Voeg de kokosolie, vanille extract, witte azijn, plantaardige melk en water toe en meng goed door.
Giet het mengsel in het bakblik en bak voor 40-50 minuten in de oven. De bovenkant moet terug omhoog komen wanneer je er op drukt.
Laat de cake een uur afkoelen in het bakblik, haal het er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster.
Maak de glazuur door de chocolade en de kokosolie te smelten en te mengen. Giet over de cake en bestrooi met de gedroogde kokos snippers.
Het recept komt hier vandaan.
3 reacties
Hallo Suzanne, het recept ziet er heerlijk uit !.
23 december 2015 at 07:10Is er een gezonder alternatief voor de suiker ?.
Zo ja, hoeveel moet ik daarvan dan gebruiken ?.
Ziet er geweldig uit, maar mijn mengsel is wel Erg vochtig… Iets wat ik er aan kan doen?
12 mei 2016 at 17:09Ik vervang deze met kokosbloesemsuiker
22 oktober 2018 at 19:21