Vegan kaassaus

Deze dikke smaakvolle kaassaus maak je in een handomdraai en is bijvoorbeeld heel lekker als dip bij knapperige rauwkost. Maar ook, en daarbij kwam ik uit op dit recept: als vervanger voor kaas in een (uiteraard vega) kapsalon. Toen ik die aan het maken was, kwam er ik namelijk achter dat ik geen geraspte vegan kaas meer in huis had. Deze heerlijke saus is daarvoor prima inzetbaar!

Ingrediënten
240 ml. amandelmelk (let op: neem ongezoet!)
3/4 cup edelgistvlokken
2 eetlepels tahin (sesampasta)
3 tablespoons maizena
1 tablespoon citroensap
1 teaspoon zeezout
zwarte peper
1/2 teaspoon knoflookpoeder
1/2 teaspoon uienpoeder
1/2 teaspoon mosterdpoeder (of neem gewone mosterd)
snufje cayennepeper
1/2 teaspoon gerookte paprikapoeder
1/2 teaspoon kurkuma

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Schenk de saus in een steelpan en verwarm op een middelhoog vuur. Roer de saus ondertussen door. Wanneer het in begint te dikken haal je de pan van het vuur en roer het dan nogmaals door. Het wordt nu nog dikker van structuur. Voeg eventueel wat extra amandelmelk toe. Is de saus te dun, voeg dan wat extra edelgistvlokken en/of maizena toe. Serveer direct of laat afkoelen en bewaar de saus in een goed afgesloten pot in de koelkast, het is dan 3-4 dagen houdbaar.

Bron recept

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer