Vegan chocolade taco’s met ijs

Vegan chocolade taco's met ijs

Ken je dat heerlijke ijsje nog van vroeger, dat de vorm had van een taco, gevuld met ijs en omhuld met chocolade en nootjes? Die is na heel lang weer terug van weggeweest, maar natuurlijk niet vegan. Ik maakte deze versie die dat wel is en minstens zo lekker!

Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks
1/2 cup/70 gram bloem
1/2 teaspoon bakpoeder
50 gram poedersuiker
50 gram plantaardige boter, gesmolten en afgekoeld *
1 teaspoon cacaopoeder
1 teaspoon vanille extract
120 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk
vegan ijs **
gehakte hazelnoten
pure chocolade

* ik gebruikte de plantenmargarine van het huismerk van Albert Heijn
** bijvoorbeeld vanille ijs van Swedish Glace of kokosijs van Aldi

Bereidingswijze
Meng de bloem, bakpoeder en poedersuiker in een kom. Voeg de vanille extract en gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer door met een garde. Het beslag moet lijken op dat van pannenkoekenbeslag, voeg eventueel wat extra melk toe als dat niet zo is. Neem een koekenpan of crepepan met goede anti-aanbaklaag. Laat een klein beetje (kokos)olie hier in smelten en schep dan een lepel beslag in de pan en spreid het met de lepel uit tot een cirkel. Herhaal dit tot de pan vol is. Laat het ongeveer 2 – 3 minuten bakken en draai voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant ook bruin. Hang een rooster op zoals ik heb gedaan op de foto of zet een paar dikke boeken op het aanrecht op zijn kant met de rug naar boven. Leg op elke rug van de boeken een stukje bakpapier. Hang de pannenkoekjes zo snel mogelijk op over het rekje om ze een taco-vorm te geven. Of leg ze over de rug van de boeken om dit te bereiken. Laat ze afkoelen en herhaal dit tot het beslag op is. Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Doop de taco’s voor de helft aan de bovenkant in de chocolade en bestrooi met hazelnoot en laat drogen. Vul de taco’s met chocolade, zet ze op rechtop in een blik en giet er met een vork extra chocolade over heen. Zet een half uurtje in de vriezer.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met I-KOOK. Deze zomer verzorg ik maandelijks een lekker vegan recept als I-KOOK foodblogger!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Laura

    Er staat niks. Een lege pagina. 😉

    8 september 2017 at 11:45
    • Reply Suzanne

      Hi Laura, wat apart, getest in verschillende browsers en op mobiel maar gewoon te zien! Inmiddels ook bij jou?

      8 september 2017 at 15:20

    reageer