Vegan chocolade cake

Een eenvoudige maar super lekkere vegan chocolade cake.

Afdrukken

Vegan chocolade cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 240 gram bloem
  • 220 gram suiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 80 ml. zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel witte azijn
  • 240 ml. water
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een springvorm van ongeveer 22 cm. in met wat (kokos)olie en bekleed met bakpapier.
  • Meng de bloem, suiker, cacaopoeder, baking soda en zout in een grote kom.
  • Voeg de zonnebloemolie, vanille extract, witte azijn en water toe en meng tot een glad beslag.
  • Giet dit in de springvorm en bak ongeveer 30 minuten.
  • De cake is gaat wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt.
  • Laat afkoelen, verwijder uit de springvorm en bestrooi met poedersuiker.

Notities

  • Je kunt deze nog extra lekker maken door er een glazuur van poedersuiker gemengd met water op te smeren en vervolgens te bestrooien met een laag kokos.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply ien

    Heerlijke smaak, maar het midden van de cake zakt bij mij altijd helemaal in…..super jammer! En hoe komt dit? Ik houd me aan de (hoeveelheid) ingedrienten en doe de oven, tussentijds, niet open… Tips/advies/oplossing meer dan welkom!!

    11 december 2019 at 17:47
  • Reply marije

    lekkerste cake ooit, zelfs lekkerder dan cake met boter en ei!

    22 oktober 2021 at 13:42
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star