Een eenvoudige maar super lekkere vegan chocolade cake.
Vegan chocolade cake
Ingrediënten
Scale
- 240 gram bloem
- 220 gram suiker
- 25 gram cacaopoeder
- 1 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel zout
- 80 ml. zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel witte azijn
- 240 ml. water
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet een springvorm van ongeveer 22 cm. in met wat (kokos)olie en bekleed met bakpapier.
- Meng de bloem, suiker, cacaopoeder, baking soda en zout in een grote kom.
- Voeg de zonnebloemolie, vanille extract, witte azijn en water toe en meng tot een glad beslag.
- Giet dit in de springvorm en bak ongeveer 30 minuten.
- De cake is gaat wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt.
- Laat afkoelen, verwijder uit de springvorm en bestrooi met poedersuiker.
Notities
- Je kunt deze nog extra lekker maken door er een glazuur van poedersuiker gemengd met water op te smeren en vervolgens te bestrooien met een laag kokos.
2 reacties
Heerlijke smaak, maar het midden van de cake zakt bij mij altijd helemaal in…..super jammer! En hoe komt dit? Ik houd me aan de (hoeveelheid) ingedrienten en doe de oven, tussentijds, niet open… Tips/advies/oplossing meer dan welkom!!
11 december 2019 at 17:47lekkerste cake ooit, zelfs lekkerder dan cake met boter en ei!
22 oktober 2021 at 13:42