Vegan caesar salad

De allereerste keer dat ik een caesar salad at was vele jaren geleden in Amerika. Ik moet een jaar of 10 geweest zijn en het was in het betoverende Walt Disneyworld: in mijn herinnering werd het bij zo’n beetje ieder gerecht geserveerd als side dish. Ik vond het meteen superlekker: zoutige dressing, knapperige sla en croutons. Inmiddels eet ik deze salade niet meer vanwege de ansjovis en het eveneens ansjovis bevattende worcestersauce, maar gelukkig is deze salade heel goed vegetarische te maken en in dit geval zelfs vegan.

Ingrediënten voor 6 porties
1/4 cup/60 ml zachte tofu *
1/4 cup/ 60 ml. olijfolie
2 teentjes knoflook
30 ml. citroensap
15 ml. witte azijn
1 tbsp/15 ml. dijon mosterd
flinke snuf zeezout
snuf zwarte peper
1 krop romaine sla, fijngesneden
2 eetlepels kappertjes
croutons, klik hier voor het recept

* dit kun je bij toko’s en Aziatische supermarkten kopen

Bereidingswijze
Doe de tofu, olijfolie, knoflook, citroensap, azijn, mosterd, zeezout en zwarte peper in een keukenmachine en meng tot een romige dressing. Meng de sla met de dressing in een grote kom en voeg de kappertjes en croutons toe.

Ik aan tafel (zonder caesar salad op dat moment zo te zien) in Walt Disneyworld in 1988. En toen stond ineens Knabbel of Babbel aan tafel, heel spannend!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer