Tofu caprese

De bekende combinatie van tomaat, basilicum en mozzarella maar dan met een vegan twist. De mozzarella wordt vervangen door gebakken tofu! Wat pakte dit goed uit: onwijs lekker!

Ingrediënten
blok tofu, uitgelekt *
olie, om in te bakken
tomaten **
blaadjes basilicum
vegan pesto ***

* wikkel een schoon theedoek (zonder wasverzachterluchtjes) om het blok tofu en leg op een bord. Leg er nog een bord op en vervolgens iets zwaars zoals een stapeltje boeken. Laat dit een half uurtje staan zodat het vocht uit de tofu in de theedoek kan trekken
** je kunt gewone kiezen, maar ik vind trostomaten hier erg lekker bij
*** pesto kun je zelf maken, maar ik hou van lekker makkelijk. De biologische groene pesto van het merk Costa Ligure is vegan en is  verkrijgbaar bij Albert Heijn!

Bereidingswijze
Snij de tofu in dunne vierkante plakken. Bak deze aan beide kanten in wat olie in een grillpan goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de tomaat in dunne plakken. Leg de plakken tofu om en om op een bord met de tomaat en blaadjes basilicum. Verdeel er persto overheen en serveer.

Variatietips
– Vervang de pesto door een scheutje basalmico azijn.
– Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over heen.
– Vervang de basilicum blaadjes door dunne plakjes avocado.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer