Samosa’s

Samosa is een Indiaas gerecht, dat bestaat uit een driehoek van filo- of bladerdeeg gevuld met meestal aardappel, doperwten en koriander. Ik bakte deze samosa’s in de oven en dat gaf een goed resultaat. Lekker als hapje bij de borrel of als bijgerecht bij de maaltijd!

Ingrediënten voor 10 stuks
10 plakjes bladerdeeg*
2 vastkokende aardappelen
handje diepvriesdoperwten
wortel, in kleine blokjes gesneden
klein blikje maïskorrels
klein stukje verse gember ongeveer 1-2 cm.
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 theelepel komijnzaadjes
1 eetlepel masala kruiden
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
verse koriander
olie, om in te bakken
plantaardige melk of water, om te bestrijken

* let op: niet alle bladerdeeg is vegan. Kijk hier voor de lijst met vegan soorten bladerdeeg

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snij de in kleine blokjes. Kook de blokjes 15 minuten in een pan water samen met de wortel. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snij de rode peper in kleine stukjes. Snij de knoflook teentjes en het stukje gember fijn. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en doe de komijnzaadjes er bij en voeg na een minuutje de knoflook en gember toe. Voeg de rode peper, masala kruiden en kurkuma toe en bak een minuutje op hoog vuur. Voeg dan de koriander, maïskorrels, aardappel en wortel toe.en schep het geheel om. Schep wat van het mengsel op een vel bladerdeeg in het midden. Vouw het dicht tot een driehoek en druk de randen aan met een vork. Bestrijk met wat water of plantaardige melk en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga door tot alle bladerdeegvellen gevuld zijn. Bak de samosa’s in ongeveer 20 minuten goudbruin de oven. Lekker met chilisaus!

Je kunt deze ook in de airfryer bereiden: ik bakte ze een minuut of 10 – 15 op 180 graden. Lees hier de review van de aifryer die ik onlangs heb getest!

Deze samosa’s kun je zowel in de airfryer als in de oven bereiden

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Vivian | stayaliveandcooking

    Hmmm lekker zeg, met al die kruiden! Klinkt als een lekker hapje voor bij de borrel.
    Fijne week!

    17 april 2017 at 21:44
  • reageer