Quinoa soep met tempeh

Met quinoa kun je alle kanten op: als onderdeel van de warme maaltijd in plaats van aardappelen of rijst, je kunt er salades mee maken en zelfs zoete lekkernijen. Ik maakte er nu eens een goedgevulde soep mee: heerlijk!

Ingrediënten voor ongeveer 6 porties
250 gram tempeh
1 prei, alleen het witte gedeelte
1 eetlepel kerriepoeder
1 liter groentenbouillon
1 blik tomatenblokjes 400 gram
240 ml. water
35 gram boerenkool, fijngehakt
100 gram quinoa
70 gram wortel, in dunne plakjes gesneden
100 gram maiskorrels
olie om in te bakken
zout

Bereidingswijze
Snij de tempeh in blokjes, halveer de prei en snij in dunne dingetjes. Verhit wat olie in een soeppan en bak de tempeh goudbruin en haal uit de pan en zet apart. Verhit nogmaals wat olie en bak de prei een minuut of twee tot het zacht begint te worden en voeg de kerriepoeder toe. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Voeg de boerenkool, quinoa en wortel toe en laat een kwartiertje zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de tempeh en maiskorrels toe en verwarm nog een paar minuten mee. Breng op smaak met zout.

Tip
Ideaal om als lunch to go mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld. Zelf gebruik ik deze stevige soepmok daarvoor, die magnetron- en vaatwasbestendig is!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer