Peanut butter cups

Vele jaren geleden proefde ik voor het eerst de combinatie pindakaas en chocolade tijdens een vakantie in Amerika. Daar is het peanut butter chocolate everything, zoals in de bekende Reese’s Peanut Butter Cups: platte ronde schijven chocolade gevuld met pindakaas. Zo lekker! Ik besloot ze thuis na te maken en dat is heel goed gelukt. Nog lekkerder met een snuf zeezout erover heen voor een salty kick!

Ingrediënten voor 12 stuks
1/2 cup/120 ml. pindakaas, zo smeuig mogelijk *
1 tbsp/15 ml. maple syrup **
1 tbsp/7 gram kokosbloem ***
ongeveer 150 – 200 gram chocolade, hoe hoger het cacaopercentage hoe beter het voor je is
zeezout, optioneel

* ik gebruik deze die gemaakt is van niets anders dan pinda’s
** bij gebrek aan gebruikte ik agave siroop, dit gaat ook prima!
*** dit kun je in biosupers kopen en gewone supermarkten. Ik kocht het heel voordelig bij de Action!

Benodigdheden
muffinbakblik
papieren cupcake vormpjes

Bereidingswijze
Meng de pindakaas, maple syrup en kokosbloem. Doe dit in een bakje en zet een kwartiertje in de vriezer zodat het wat steviger wordt. Smelt intussen de chocolade au bain marie of in de magnetron. Zet de papieren vormpjes in het muffinbakblik. Giet in ieder vormpje een laagje gesmolten chocolade en zet in de vriezer zodat de chocolade hard kan worden. Haal het pindakaas mengsel uit de vriezer en draai er kleine balletjes van. Haal de vompjes uit de vriezer en leg op iedere chocoladelaagje een balletje en druk plat. Giet er chocolade over heen en bestrooi eventueel met zeezout. Zet een kwartiertje in de vriezer om de tweede chocolade laag hard te laten worden. Bewaren in de koelkast.

Ik maakte ook een aantal miniatuur peanut butter cups door mini cupcake vormpjes te gebruiken

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer