Kaneelbroodje uit een mok

Je hebt vast wel eens gehoord van een mugcake, ja toch? Zo niet: een mugcake betekent letterlijk vanuit het Engels mok-cake. Een cake uit een mok. En daar komt geen oven aan te pas: binnen een minuutje (of twee) gaart er een 1 persoonscake in je mok. Al eerder maakte ik op een soortgelijke manier een heel lekkere blauwe bessen trifle. En nu kwam ik ook een versie voor een kaneelbroodje tegen via Pinterest. Dat wilde ik proberen! Een beetje skeptisch want serieus, je gooit wat ingrediënten bij elkaar, doet het in een mok en vervolgens komt daar na een minuut een warm gaar kaneelbroodje uit? Ik moet mijn bedenkingen terugnemen: het was echt hartstikke lekker!

Ingrediënten
100 gram bloem, plus extra om aanrecht mee te bestuiven
1/2 tsp bakpoeder
snufje zout
60 ml. water
flinke theelepel kaneel
20 gram rietsuiker of kokosbloesemsuiker
kokosolie
theelepel water
glazuur
2 eetlepels poedersuiker
klein beetje water

Benodigdheden
deegroller (of lege fles)
bakkwastje
magnetronbestendige mok
magnetron

Bereidingswijze
Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Voeg het water toe en meng met je handen tot deeg. Voeg eventueel iets meer water toe. Bestuif het aanrecht met een klein beetje bloem en rol het deeg uit tot een lange lap. Meng de kaneel met de suiker in een kommetje en strooi dit over het deeg. Rol de lap deeg op. Vet de mok aan de binnenkant in met wat kokosolie met een bakkwastje. Doe de rol deeg er in en besprenkel met de theelepel water. Zet 45-50 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Wanneer een satéprikker schoon uit de cake komt, is deze gaar. Zet eventueel nog iets langer in de magnetron wanneer nodig: iedere magnetron is weer anders. Maak het glazuur door de poedersuiker met wat water te mengen. Schenk het glazuur over het kaneelbroodje.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Mar//

    Hmmm, heb ‘m al eens gemaakt! Zo enorm lekker! K was heel skepties over het deeg, zo droog dacht ik. Maar de vulling maakt ‘m perfect!
    Is ie verantwoord als ontbijt?

    26 juni 2017 at 21:01
    • Reply Suzanne

      Lekker he! 🙂 Hmm, verantwoord nou nee niet echt vrees ik. Maar ach, voor een keer… Spoil yourself! 😉

      26 juni 2017 at 22:03

    reageer