Granola donuts

Dit is een superlekkere no-bake lekkernij die je maakt met behulp van een donut vorm. Mocht je die nou niet hebben, do-nut worry: je kunt ze ook gewoon als koekjes maken.

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks
60 ml. kokosolie
60 ml. maple syrup
1/4 theelepel zout
135 gram havermout
100 gram ongezouten gemengde noten, fijngehakt *
30 gram gebroken lijnzaad

* ik koos voor een mengsel van amandelen, paranoten en walnoten

Benodigdheden
donut bakblik (ik kocht de mijne ooit bij de Wibra)

Bereidingswijze
Laat de kokosolie, maple syrup en zout smelten in een steelpan. Zet het vuur lager wanneer het begint te borrelen. Voeg de havermout, noten en lijnzaad toe en laat 2 minuutjes al roerende koken. Verdeel het mengsel over het ingevette donut bakblik. Heb je geen donut bakblik, draai er dan balletjes van en druk deze plat en leg ze op een bord bekleed met bakpapier. Laat een uur afkoelen, ik zette het het laatste kwartier even in de vriezer, dat is zeker met hoge temperaturen zoals we nu hebben een goed idee. Bewaar in een goed afgesloten vershouddoos.

Variatietips
Doop de donuts/koekjes in gesmolten chocolade en bestrooi met geraspte kokos en/of stukjes gevriesdroogd fruit, zoals NADA.

Bron
Het recept voor deze granola donuts komt uit het Amerikaanse Family Fun Magazine.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer