Gnocchi met courgette en olijven

De nieuwe schijf van 5 raadt Nederlanders aan om 2,5 ons groente per dag te eten. Dit blijkt toch vaak wel een lastig iets om in de praktijk te brengen met een gezin, drukke baan, een huishouden en sociale verplichtingen. Gelukkig hoeft een gezonde maaltijd niet te veel moeite en tijd te kosten: ook Albert Heijn heeft hier over nagedacht en heeft een nieuwe verse sauzen-lijn ontwikkeld die gemaakt zijn met verse groenten en kruiden en die geen suikers en kunstmatige geur- en smaakstoffen bevatten. Je kunt kiezen uit maar liefst 8 sauzen, waaronder 4 pastasauzen en 4 curry’s. Ook zijn deze sauzen makkelijk te bereiden: alleen even in de magnetron of (mee)verwarmen in de pan. Ideaal als je het mij vraagt! Ik maakte met de verse pastasaus met tomaat en olijf deze heerlijke vegan gnocchi met courgette en olijven. Heerlijk op zichzelf of met een groene salade en/of wat stokbrood.

Gnocchi
Heb je wel eens gnocchi geprobeerd? Voor veel mensen is het nog een onbekend iets. Gnocchi lijkt erg veel op pasta, in dat schap kun je het dan ook vinden in de supermarkt. Het is gemaakt van aardappelen en heeft een beetje een chewy textuur. Je kunt ze alleen koken maar ook even bakken in de pan voor een wat krokanter laagje. Ben je er niet bekend mee, dan raad ik je echt aan het eens te proberen! Geen fan van deze aardappelballetjes of hou je er niet zo van? Vervang dan de gnocchi door een pasta naar keuze zoals fusilli of spaghetti.

Ingrediënten voor 4 porties
1 pak aardappel gnocchi 500 gram (AH huismerk is vegan)
1 courgette
1 pot AH verse pastasaus tomaat en olijf
zwarte olijven in plakjes gesneden
Alpro soja cuisine
olie, om in te bakken|

Bereidingswijze
Kook de gnocchi gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de courgette over de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Giet de gnocchi af en doe er wat olie door, zodat het niet gaat plakken. Maak ondertussen de saus: verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de courgette een paar minuten op hoog vuur. Bak de gnocchi even mee en voeg dan de pastasaus en een flinke scheut soja cuisine toe en roer goed door. Voeg als laatste de olijven toe en verwarm nog een minuutje mee. Serveer eventueel met een groene salade en/of stokbrood.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Anne

    Ik ben blij met het nieuwe aanbod, ze lijken me heel lekker!
    Alleen de pasta’saus’ lijkt op je foto niet erg vloeibaar… eerder vast. Wat vond jij daarvan?

    22 maart 2017 at 15:33
    • Reply Suzanne

      Ze zijn echt heel lekker inderdaad! En dat heb je goed gezien, deze saus is wat dikker. Ik heb het iets dunner gemaakt met wat soja kookroom maar dat is op zich niet nodig. Er volgt ook nog een ander recept met deze saus waarbij ik het niet heb verdund. Wordt vervolgd dus. 🙂

      22 maart 2017 at 16:07

    reageer