Gezonde vegan chocolade truffels

Afgelopen weekend sprong zomaar uit het niets het glas van de binnenkant van de deur van de oven. Heel apart, want die had de hele dag nog niet aan gestaan! Aangezien de garantie allang verlopen was heb ik een nieuwe gekocht. Ik kon dus een aantal dagen de oven niet gebruiken, maar had wel trek in iets lekkers. Dus hierbij een lekker no bake recept! Deze truffels zijn vegan, gezond en smaken bijzonder goed. Het recept komt hier vandaan.

Ingrediënten
1 cup pindakaas of amandelboter (of andere notenboter)
1 blik uitgelekte kikkererwten
1 cup cacaopoeder
6 tbsp agavesiroop
1/2 tsp zeezout
1 cup geraspte kokos

Bereidingswijze
Pureer de kikkererwten en pindakaas in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg de agavesiroop en het zout toe en meng en voeg dan de cacaopoeder toe. Rol er balletjes van en rol ze door de gerapste kokos. Zet minstens een half uur in de koelkast

Gezonde vegan chocolade truffels

Gezonde vegan chocolade truffels

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Caroline

    Ziet er heerlijk uit! Kan het ook met rauwe cacao denk je, of wordt het dan te bitter?

    29 juli 2014 at 13:27
    • Reply Suzanne

      Ik denk dat dat vast wel kan hoor!

      29 juli 2014 at 13:40
  • Reply Caroline

    Heb deze truffels vandaag (eindelijk) gemaakt, toch maar met gewone cacao. Ze zijn echt heerlijk! Ze vielen bij m’n man en m’n zoontje ook erg in de smaak. Grappig hoe je die kikkererwten eigenlijk helemaal niet meer proeft hè?

    1 september 2014 at 20:43
    • Reply Suzanne

      Fijn dat je man en zoon het ook lekker vonden en bedankt dat je laat weten hoe het uitpakte met de rauwe cacao!

      2 september 2014 at 10:33

    reageer