Een eenvoudig en heel lekker tussendoortje op basis van gepofte quinoa, dat onder andere verkrijgbaar is van het merk NatureCrops, te koop bij biosupermarkten als Marqt.
Ingrediënten
1 cup gepofte quinoa
1/2 cup pindakaas
3-4 tbsp agavesiroop
1 tbsp fijngehakte pinda’s (optioneel)
t tsp vanille extract
pure chocolade, gesmolten
Bereidingswijze
Meng de pindakaas, agavesiroop en vanille extract in een kom. Wanneer het te stevig is kun je het eventueel verwarmen.
Voeg de gepofte quinoa toe (en de pinda’s als je die gebruikt) aan het pindakaas mengsel. Zet het een kwartiertje in de koelkast.
Maak van het mengsel 12 balletjes en zet nogmaals een kwartiertje in de koelkast.
Doop de balletjes in gesmolten pure chocolade, laat afkoelen en serveer.
Het recept komt hier vandaan.
3 reacties
Dat ziet er lekker uit! Ga ik deze week eens een keer proberen te maken. 🙂
5 augustus 2014 at 10:18Lijkt me lekker, ik moet gepofte quinoa echt een keer kopen maar een marqt zit niet bij bij in de buurt! 🙁
5 augustus 2014 at 11:23Bij de Tuinen verkopen ze het ook! Kijk op http://www.naturecrops.nl/waar-te-koop/ voor het overzicht.
5 augustus 2014 at 11:25